Twitter’ın çok sayıda hesabın kaldırılmasıyla ilgili olarak şirketin Hukuk, Politika ile Güven ve Güvenlik Başkanı Vijaya Gadde takipçi sayılarıyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Binlerce hesap silindi: Twitter’dan 'takipçi silme' açıklaması

Twitter'ın Hukuk, Politika ile Güven ve Güvenlik Başkanı Vijaya Gadde, binlerce hesabı kaldırmalarıyla ilgili açıklamada bulundu.

“Gittikçe büyüyen küresel çabalarımızın bir parçası olarak, güven oluşturmak ve Twitter'da sağlıklı bir şekilde konuşmayı teşvik etmek için verdiğimiz hizmetin her noktası önemli. Takipçi sayıları görünür bir özellik ve herkesin sayıların bir anlamı olduğuna ve doğru olduklarına dair güven duymasını istiyoruz” diyen Gadde, "Çoğu kullanıcı takipçi sayısında dört veya daha az sayıda azalma görecek. Daha çok sayıda takipçisi olan hesaplar daha belirgin bir düşüş gözlemleyecek. Bunun bazıları için zor olabileceğini anlıyoruz ancak doğruluğun ve şeffaflığın Twitter'ı kamuya açık konuşma ortamı olarak daha güvenilir bir hizmet haline getirdiğine inanılır" ifadelerini kullandı.

Gadde’nin yazısı şöyle devam etti:

"Yıllar boyunca, hesap hareketlerinde ani değişiklikler tespit ettiğimizde şüpheli hesapları kilitledik. Bu tür durumlarda önce hesap sahiplerine ulaşırız. Bundan sonra hesabın doğrulanmadığı veya şifrelerinin sıfırlanmadığı durumlarda, hesapları kilitleyerek kullanıcının giriş yapmasını engellenir. Bu hafta, bu kilitli hesapları diğer hesaplardaki takipçilerin arasından kaldıracağız. Bunun sonucunda birçok profilde görünen takipçi sayısında düşüşler olabilir.

Çoğu kullanıcı takipçi sayısında dört veya daha az sayıda azalma görecek. Daha çok sayıda takipçisi olan hesaplar daha belirgin bir düşüş gözlemleyecek. Bunun bazıları için zor olabileceğini anlıyoruz ancak doğruluğun ve şeffaflığın Twitter'ı kamuya açık konuşma ortamı olarak daha güvenilir bir hizmet haline getirdiğine inanılır.

En büyük değişiklikler önümüzdeki günlerde gerçekleşecek ancak hesapları proaktif olarak incelememiz ve şüpheli hesapları düzenli olarak sorgulamamız nedeni ile takipçi sayılarında farklı zamanlarda değişiklikler olabilir."