Yaklaşık 1200 aracın ve binlerce kişinin pazartesi gecesi kar fırtınası nedeniyle mahsur kaldığı Atina otoyolunu işleten Attiki Odos’un CEO’su Bill M. Halkias istifa etti.

Binlerce kişi mahsur kalmıştı: Atina otoyolunu işleten şirketin CEO’su istifa etti

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yaklaşık 1200 arabanın ve binlerce kişinin yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldığı otoyolunda işleten Attiki Odos şirketinin CEO’su Bill M. Halkias, görevinden istifa ederek ayrıldı. Attiki Odos yönetimi, Halkias’ın istifasını kabul etti.

1999’dan beri şirketin CEO’su olan Halkias’ın istifası, otoyolda mahsur kalanların tamamının kurtarılmasının ardından geldi.

Kathimerini gazetesinin haberine göre, Halkias ‘bütün mekanizmanın başındaki kişi olarak’ istifa etmeyi gerekli gördüğünü, hem CEO’luk görevini hem de yönetim kurulu üyeliğini bırakacağını açıkladı.

SORUŞTURMA DA BAŞLATILMIŞTI

Atina’nın en büyük çevre yolu olan ve ücretli olarak hizmet veren Attiki Odos otoyolunda, dün yüzlerce araç mahsur kalmış, zor durumdaki insanları kurtarmak için asker devreye girmişti.

Yunanistan kamuoyundan yükselen tepki üzerine şirket mahsur kalanlara 2 biner avro tazminat ödeme kararını açıklamıştı.

Atina Başsavcısı Sotiria Papageorgakopoulou da yolun kapanması nedeniyle soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmada, yolu işleten şirketin kar fırtınası sırasında normal trafiği sağlamak ve sürücüleri korumak konusunda gerekli önlemleri alıp almadığı incelenecek.