Binlerce Liverpoollu, 'güvenli açılma denemesi' kapsamında bir gece kulübünü dolduracak

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bu hafta İngiltere Liverpool'da yapılacak bir deneme kapsamında binlerce kişi bir gece kulübünü dolduracak. Bu denemeyle pandemi nedeniyle durdurulan canlı etkinliklerin tam kapasiteyle yeniden açılıp açılamayacağı tespit edilecek.

İki gecelik organizasyon, ulusal bir araştırma programının parçası olarak gerçekleştiriliyor. Araştırma kapsamında şu ana kadar kitlesel katılımlı etkinlikleri güvence altına almak için koronavirüs testi yapılmasının katılımcıları memnun ettiği gözüküyor.

Bloomberg'in haberine göre, hükümetin sağlık yetkililerinden Paul Monks'ın canlı etkinliklerin hastalığın yayılmasına sebep olduğuna dair işaret olmadığını belirtti. Program kapsamında gelecek ay "tam kapsamlı" etkinliklerden oluşacak ikinci aşamaya geçileceği belirtiliyor.

Eğlence ve gece etkinlikleri İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın ekonomiyi yeniden açma yol haritasının önemli ayaklarından biri olarak değerlendiriliyor. Hükümetin 21 Haziran'ı hedef olarak koyduğu yeniden açılmada, gece kulüplerinin negatif test sonucu veya aşı belgesi talep ederek girişleri kabul edebileceği belirtiliyor.