İlgili fakültelere girmek için heyet raporu alması gereken öğrenciler randevu alamadıkları için mağdur oldu. Konuya ilişkin konuşan CHP’li Murat Emir, “Binlerce öğrenciyi hastane kapısına yığdılar. YÖK'ün Türkiye'deki salgından haberi yok mu?” dedi.

Binlerce öğrenciyi hastane kapısına yığdılar: YÖK'ün Türkiye'deki salgından haberi yok mu?

Sağlık ve spor bilimleri ile ilgili fakültelerde heyet raporu istenmesine ilişkin düzenleme, pandemi koşullarına uygun hale getirilmeyince binlerce öğrenci mağdur oldu. Kayıtları birkaç gün içinde sona erecek öğrenciler, rapor için en erken 15 gün sonrasına randevu alabiliyor.

Öğrenci ve velilerin mağduriyetine dikkat çeken CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Ülkede salgın almış başını giderken binlerce öğrenciyi hastane kapısına yığmak nasıl bir iş bilmezliktir. YÖK'ün ve rektörlerin salgından haberi yok mu? YÖK, yaşanan mağduriyete müdahale etmeli" dedi.

EN ERKEN RANDEVU 15 GÜN SONRA

Sağlık ve spor bilimleri ile ilgili bazı fakültelerde öğrencilerden heyet raporu istendiğine ancak, hastanelerden en erken 15 gün sonrasına randevu alınabildiğine dikkat çeken CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, YÖK'e seslenerek şunları söyledi:

"Aralarında bazı tıp ve diş hekimliği fakültelerinin de bulunduğu sağlık ve spor bilimleri ile ilgili bazı fakültelerde kayıt yaptıracak öğrencilerin tam teşekküllü bir devlet ya da üniversite hastanesinden heyet raporu alması isteniyor. Ancak, COVID-19 salgınının daha da arttığı şu günlerde acil hastalar bile hastane kapısında sıra beklerken heyet raporu için başvuran öğrencilere en erken 15 gün sonrasına randevu verilebiliyor.

'BU YAPILAN İŞ BİLMEZLİKTİR'

binlerce-ogrenciyi-hastane-kapisina-yigdilar-yok-un-turkiye-deki-salgindan-haberi-yok-mu-774205-1.Pandemi koşulları nedeniyle hastanelerde rapor başvurusuna yönelik randevuların geç tarihlere verilmesi açıklanabilir ancak, birçok üniversitede kayıtların birkaç gün içinde sona ermesine karşın yaşanan mağduriyetle ilgili bir düzenleme yapılmaması açıklanamaz. YÖK'ü ve üniversiteleri yönetenlerin ülkede yaşanan COVID-19 salgınından ve hastanelerdeki yoğunluktan haberi yok mu? Ülkede salgın almış başını giderken binlerce öğrenciyi hastane kapısına yığmak ve bununla ilgili öğrencilerin, velilerin isyanına kulak tıkamak nasıl bir iş bilmezliktir. Memleketlerinden kayıt için başka şehirlere giden öğrenci ve veliler şu anda ne yapacağını bilemez halde sorunun çözülmesini bekliyor.

'ACİL DÜZENLEME YAPILMALI'

YÖK, bu durumu önceden görüp tedbir almalı ve bazı düzenlemelerle üniversite kayıtlarının önünü açmalıydı. Yetkililer, bu çağrılara duyarsız kalmış durumda. Yapılacak düzenlemeyle heyet raporunun daha sonra istenmesi şartı getirilerek kayıtların önü açılabilir ve bu düzenleme acilen yapılmalıdır. Aksi takdirde, binlerce öğrenci üniversiteyi kazandığı halde kayıt yaptıramama durumuyla karşı karşıya kalacak."