BioNTech aşısının ikinci dozunun 4 hafta yerine 6-8 hafta sonra yapılacağının açıklanması ve ikinci doz randevularının iptal edilmesi tepki çekti. Konu sosyal medyada en çok konuşulan gündemlerden biri oldu.

BioNTech aşısında randevuların ertelenmesine tepki büyük: "Aşı olunabileceğinin garantisi var mı?"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, BioNTech aşısının ikinci dozunun 4 hafta yerine 6-8 hafta sonra yapılacağını açıklaması, ikinci doz aşıları için randevu almış yurttaşların tepkisine yol açtı. Bakanlıktan yurttaşlara akşam saatlerinde gönderilen SMS’lerde randevuların iptal edildiği belirtilerek, 2. doz için en erken 29 Mayıs’ta randevu alınabileceği bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasının ardından konu sosyal medyada en çok konuşulan gündemlerden biri oldu.

Bakan'ın erteleme açıklamasına muhalefet milletvekillerinden de tepkiler geldi. Sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yapan milletvekillerinin tepkileri şöyle:

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak: BioNTech aşısında 2. doz randevular 2 ay ertelendi! Çin aşısı kalmadı, devamı gelecek mi belli değil! Rus aşısı 6 ay sonra! Sağlık Bakanı her gün ayrı hikâye anlatıyor! İktidar darmadağın, her adımı tutarsız-her söylediği asılsız! Millet aşısız-parasız kaderine terk edildi!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: BioNTech aşısı için alınan ikinci doz randevuları ertelendi. Maske dağıtımından bugüne salgın nasıl yönetilemiyorsa, geldiğimiz noktada yine değişen bir şey yok!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat: Hükümet aşı tedarik edemiyor, aşı randevuları iptal ediliyor. Ama yandaşlara milyarlar akmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın, sadece şehir hastanelerinin kira/ hizmet bedeli için ayırdığı 16 milyar TL ile tüm ülke aşılanabilirdi!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 9 Aralık 2020: ‘Yaz mevsimi gelmeden 50 milyon vatandaşımız aşılanmaya başlanacak.’ 28 Nisan 2021: ‘Aşı tedariki önümüzdeki 2 ay için zorlaşıyor.’ Planlama YOK, Aşı YOK, Destek YOK. Artık tek kozumuz YAKALANMAMAK.

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy: Açık açık niye demiyorsunuz 'Elimizdeki aşı bitti'? 6-8 hafta sonra aşı olunabileceğinin garantisini verebilecek misiniz? 2. doz aşısını olamadığı için ölenlerin sorumlusu kim olacak? İhracatçı şirket mi? Çöken sadece E-Nabız ve MHRS sistemi mi?"