Koronavirüs aşısının geliştiricilerinden BioNTech firmasının kurucu ortağı ve baş tıbbi sorumlusu Dr. Özlem Türeci, “Aşıdan sonra virüse karşı bağışıklık zaman içinde azalıyor. Mevsimsel gripte olduğu gibi yıllık aşılar olunabilir" dedi.

BioNTech’in kurucu ortağı Dr. Türeci: Her yıl aşı olmak gerekebilir

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının geliştiricilerinden BioNTech firmasının kurucu ortağı ve baş tıbbi sorumlusu Dr. Özlem Türeci, “Aşıdan sonra virüse karşı bağışıklık zaman içinde azalıyor. Mevsimsel gripte olduğu gibi yıllık aşılar olunabilir" dedi.
Türeci, ABD merkezli bir televizyon programına konuk olarak katıldı.

Türeci, Pfizer şirketi ile geliştirdikleri Covid-19 aşısının üçüncü dozunun da yapılmasına ihtiyaç duyulabileceğini söyledi. ANKA’da yer alan habere göre, Türeci, "Aşıdan bir süre sonra virüse karşı bağışıklığın azaldığını" bildirerek, "Mevsimsel gripte olduğu gibi yıllık aşılar olması gerekebilir" diye konuştu.

Pfizer’ın Yönetim Kurulu Başkanı Albert Bourla, geçen haftalarda “En geç 12 ay içinde üçüncü doz koronavirüs aşısının” yapılması gerektiğini söylemişti. Moderna'nın üst düzey yöneticilerinden Corinne M. Le Goff da geçen hafta destekleyici aşı dozunun gelecek yıl uygulanacağını belirtmişti.

biontech-in-kurucu-ortagi-dr-tureci-her-yil-asi-olmak-gerekebilir-868003-1.
BioNTech'in kurucu ortakları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci

TÜRKİYE’DE AŞILAMA AZALIYOR

Öte yandan aşılama kampanyasının devam ettiği Türkiye’de, hafta içi aşılama oranı 400 binlerden 200 binlere kadar geriledi. Geçtiğimiz hafta sonu ise günlük aşılama sayısı 27 bin doza kadar indi.

Ülke genelinde 30 Mart Salı günü toplam 472 bin 687 Covid-19 aşısı yapılmıştı. 20 Nisan Salı günü ise bu sayı neredeyse yarı yarıya azalarak 219 bin 216’ya düştü.