Ordu’da evin girişinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Ceren Özdemir dün toprağa verildi. Katil zanlısı Özgür A., saklandığı evde gözaltına alındı. Zanlı, evden çıkarıldığı sırada çevredekiler tarafından linç edilmek istendi

Bir annenin  feryadı: ‘Keşke kapının önünde bekleseydim’
Kadın cinayetleri son bulmuyor. Türkiye her güne bir kadın cinayetiyle uyanıyor. Önceki akşam Ordu’nun Altınordu ilçesinde evine girerken uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitiren 21 yaşındaki Ceren Özdemir, dün toprağa verildi.

Cinayetin şüphelisi 35 yaşındaki Özgür A. saklandığı evde gözaltına alınırken kendisini yakalamaya çalışan bir polisi bıçakla yaraladı. Uyuşturucu bağımlısı ve cezaevi firarisi olduğu öne sürülen şüpheli Özgür A. evden çıkarıldığı sırada çevredekilerce linç edilmek istendi. Şüpheli, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Zanlının olaydan önce genç kadını çok yakınından takip ettiği anlara ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde, şüphelinin kapüşonlu montla başını kapattığı ve Ceren’in hemen arkasında yürüdüğü görülüyor. Şüphelinin olaydan sonra üzerindeki montu değiştirdiği, kapüşonsuz, siyah renkli başka bir mont giydikten sonra kaçmak için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Cinayetin ardından polisin bilgisine başvurduğu abla Gizem Özdemir kardeşinin katilini gördüğünü söyleyerek “Kardeşim beni telefonla arayarak, bina giriş kapısının anahtarını istedi. Anahtarı atmak için pencereye çıktığımda binanın önünde 40 yaşlarında siyah giyimli bir şahsın olduğunu gördüm. Ceren gelince anahtarı attım. İçeri girene kadar pencerede bekledim. Sonra içeri girdim. Akabinde çığlıklar duydum, aşağı indiğimde, binanın giriş katında kardeşimi kanlar içinde buldum” dedi.

‘ONSUZ YAŞAYAMAM’

Özdemir'in cenazesi, dün üniversitenin Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi önünde düzenlenen törenin ardından Ulubey ilçesi Kumanlar Mahallesi'nde toprağa verildi. Cenaze töreninde anne Güfer Özdemir, kadın cinayetlerinin faili meçhul kaldığını söyledi ve kızının katillerinin bulunmasını isteyedi. Anne Özdemir, "Keşke kapının önünde bekleseydim. Çocuğumu gafil avladılar.Onsuz yaşayamam, ben de çocuğumun yanına gitmek istiyorum. Çocuğum hiç kimseye kıyamazdı. Dayanamıyorum. Beni de çağır toprağın altında ben senin yanında dururum yavrum. Kızımın katillerini bulun, faili meçhul etmeyin. Katillerini bulun bana kızımın. Benim yavrum melekti, hiç düşmanı yoktu, düşmanımız yoktu" diyerek feryat etti.

bir-annenin-feryadi-keske-kapinin-onunde-bekleseydim-657518-1.

Ceren Özdemir’in annesi Güfer, ablası Gizem ve babası Yılmaz Özdemir,
evinin önünde vahşice katledilen Ceren için gözyaşı döktü

Kızının öldürülmesiyle ilgili bilgi veren baba Yılmaz Özdemir şunları söyledi:

“Sabah okula gitti. Akşam okuldan çıkıyor, bale öğretmeni kendisi, özel sanat evinde bale dersi veriyor. Oradan çıkıyor, oradan takibe alıyor onu büyük ihtimalle. Olay evin kapısında oluyor. Bıçaklama olayı da evin girişinde oluyor. Kapı otomatiği çalışmadığı için ablası yukarıdan anahtar atıyor, kapının açılma sesini duyuyor, biraz bekliyor, baktı gelmiyor, inmek zorunda kalıyor aşağıya. Arkasındaki cinayet zanlısını görüyor, kep var kafasında, yani surat belli değil ve kaçıyor.”

BALE DERSİNDEN DÖNÜYORDU

Altınordu ilçesinde yaşayan Özdemir, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü ikinci sınıf öğrencisiydi. Önceki gün antrenmandan çıkıp evine giden Özdemir, Zafer-i Milli Mahallesi'nde kimliği belirsiz bir kişi tarafından bıçaklandı. Karın ve göğüs bölgesinden ağır yaralanan Özdemir, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur, "Göğsünde ve karnında kesici ve delici alet yaralanması vardı. Acil serviste gerekli müdahaleyi yaptık. Ameliyathaneye alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kızımızı kurtaramadık. Üzgünüz" dedi.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan da hastaneye gelerek aileye başsağlığı diledi. Akdoğan, şunları kaydetti: “Doktorumuzun anlattığına göre çocuğumuz göğsünden ön taraftan, kalbin sağ yanından muhtemelen büyük bir bıçakla yaralanmış. Doktorlarımız ellerinden gelen bütün çabayı ortaya koymuşlar. Zaten çocuğumuz gelene kadar kan kaybetmiş. Doktorlarımız tüm tıbbi müdahaleleri yapmalarına rağmen evladımızı ne yazık ki kaybettik.”

Cinayet, siyasilerden kamuoyu tarafından tanınan isimlere, kadın örgütlerine kadar birçok kişi ve kesimden tepki aldı. Twitter’da #CerenÖzdemir etiketine, on binlerce tweet atıldı.