Bir avuç kumla ayağa...

Geçen hafta Ankaragücü mağlubiyetinin ardından Cocu’nun görevine son veren Fenerbahçe yönetimi yeni teknik direktör arayışını aceleye getirmeyip derbi karşılaşmasında takımı Cocu’nun yardımcısı Erwin Koeman’a emanet etmeyi tercih etmişti. Koeman da Fenerbahçe’yi genetik kodlarına işleyen klasik dizilişle sahaya çıkartmayı...

Koeman ilk 11’ler açıklandığında Fenerbahçe kamuoyunun takdirini kazanmış, üstelik oyun başlangıcında bocalayan takımı 5. dakikadan sonra doğru oyunu da oynamaya başlamıştı.

31’de Galatasaray’ın kullandığı serbest atış organizasyonunda adam paylaşımını doğru yapamamanın bedeli Donk’un golü oldu. Golden sonra kısa bir süre bocalayan Fenerbahçe ilk yarının sonlarına doğru yine ritmini buluyor ancak soyunma odasına geride giriyordu.

Benzia’nın yerine Alper oyuna giren Alper 49’da topu uzaklaştırmaya çalışırken Lines’e SüperLig kariyerinin ilk golünün asistini yaptı. Artık imkansızın peşine düşen Fenerbahçe’ye hayat öpücüğünü günün başarılı ismi Valbuena VAR marifetiyle kazanılan penaltı vuruşuyla veriyordu. Fenerbahçe, Seyrentepe’de çok yaklaşmasına rağmen maçı kazanamadı ancak Fransız oyuncuyu kazandı. Zira Valbuena skoru eşitleyen golün de hazırlayıcısıydı.

Fenerbahçe son bölümde oyun disiplininden tamamen uzaklaşan rakibine bu dağınıklığın cezasını kesmeyi başarsa yıllarca anlatılacak bir zafere imza atmış olacaktı ancak sonuç ve oyuna bakınca sarı lacivertlilerin bir avuç kumla ayağa kalktığını söylemek yanlış olmaz.