BİR ÇAĞRIMIZ VAR

Bundan 16 yıl önce, Nisan 2004’te ilk sayısını çıkaran BirGün, bugün de aynı heyecan ve coşkuyla yayın hayatına devam ediyor.

Aradan geçen yıllarda önümüze çıkan onca engele karşın bir an bile pes etmeyi düşünmedik. Toplumsal sorumluluğumuzun ve okuyucumuza verdiğimiz sözün bilinciyle, hep ileriye odaklandık; gazetemizi her gün daha iyi bir noktaya getirmek için var gücümüzle çaba gösterdik.

Şimdi başladığımız noktanın epey ilerisindeyiz. Gerçek anlamda ‘Halkın Gazetesi’ olduk. Yeri geldi manşetlerimizle gündemi belirledik, yeri geldi ülkeyi derinden sarsan skandalları ortaya çıkardık. Özetle özverili çalışmamızın karşılığını aldık ve kamuoyunun en güvenilir haber kanallarından biri olmayı başardık.

Elbette yıllar kolay geçmedi. Birilerinin gözüne battık, “kötü çocuk” olduk. Yaptığımız gerçek gazetecilik nedeniyle şimşekleri üzerimize çektik. Çokça tehdit edildik. Yüzlerce davayla susturulmak istendik. Geri adım atmadığımız için hakkımız olan gelirlerden mahrum bırakıldık. Ama yine de üç maymunu oynamadık. Ne ekonomik ne de siyasi baskılar karşısında diz çöktük. Doğru bildiğimiz yoldan şaşmadık, yürüyüşümüze devam ettik. Bunları yaparken de sadece okurlarımızın dayanışmasından güç aldık, sırtımızı yalnızca onlara dayadık.

Evet, inandık ve başardık. Yaptıklarımızla gurur duyuyoruz ancak geldiğimiz yeri de yeterli görmüyoruz. Çünkü daha iyisini, daha güzelini yapabileceğimizi biliyoruz. En önemlisi, ülkenin karanlığa sürüklendiği böylesi bir süreçte, toplumun daha fazla gerçeğe ihtiyacının olduğunu düşünüyoruz.

İşte bu hedefle ileriye doğru büyük bir adım daha atıyoruz. ‘#BirGünBenim diyerek, sözümüzün etki alanını genişletebilmek ve gazetemizin araçlarını çağın ihtiyaçlarına yanıt üreten bir noktaya taşıyabilmek için dijital üyelik kampanyamızın yeni etabını başlatıyoruz.

Haydi, şimdi ‘BirGün Benim’ deme zamanı!

Siz de gerçeğin sesini yükseltmek adına sorumluluk almak istiyorsanız, sadece birkaç dakikanızı ayırarak BirGün’e üye olabilir ve ‘BirGün benim’ diyebilirsiniz.

Unutmayın, bağımsız medya, demokrasinin can damarıdır.

BirGün bizim; hepimizin.

Şimdiden sonsuz teşekkürler.

BirGün

bir-cagrimiz-var-683550-1.