“Bir Çift Turna”ya yeni bir yorum: Zigan Aldi

DJ ve prodüktör kimlikleriyle dünyanın dört bir yanında elektronik müzik dinleyicilerini büyüleyen Ipek Ipekcioglu ile Hakan Vreskala’nın geleneksel Anadolu ezgilerini modern house müzik elementleriyle sentezlediği ortak çalışması ‘‘Bir Çift Turna“, son zamanlarda elektronik müzik dünyasında adından sıklıkla bahsedilmeye başlanan Zigan Aldi tarafından yorumlandı.

ipek-ipekcioglu-ve-hakan-vreskala-nin-dueti-bir-cift-turna-ya-yeni-bir-yorum-539407-1.

Kariyerini uzun yıllardır elektronik müziğin kalbi Berlin’de sürdüren Ipek Ipekcioglu, dünyanın en ünlü underground label’larından Katermukke etiketiyle 2016 yılında yayımladığı “Uyan Uyan“ parçasıyla Beatport listelerinde bir numaraya çıkmayı başarmıştır.

Ipekcioglu, DJ setlerinde ve prodüksiyonlarında psychedelic funk’tan nu-disco'ya, deep house’tan etnik electro’ya ve techno’ya seyrederek egzotik ve tutku dolu bir atmosfer yaratmayı başarıyor. Epic Istanbul etiketiyle daha önce “The Way I Do” adlı single’ını yayımlayarak beğeni toplayan Ipek Ipekcioglu, elektronik müzik dünyasında dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

ipek-ipekcioglu-ve-hakan-vreskala-nin-dueti-bir-cift-turna-ya-yeni-bir-yorum-539408-1.

Gençlik yıllarında punk kültürünün etkisiyle bateri çalarak müziğe başlayan, ardından Türk halk müziğine yönelip vurmalı çalgılara geçen, halen ikamet ettiği İsveç’e taşınmasıyla da dünya müziğine açılan Hakan Vreskala, müzikal geçmişindeki geniş perspektifi kariyerine de başarıyla yansıtarak hem Türkiye’de hem de dünya çapında bir takipçi kitlesi oluşturmayı başardı.

ipek-ipekcioglu-ve-hakan-vreskala-nin-dueti-bir-cift-turna-ya-yeni-bir-yorum-539409-1.

Türkiye’de doğduktan sonra küçük yaşlarda ailesiyle birlikte Almanya’ya göç eden Zigan Aldi, bir süre birçok farklı iş kolunda çalıştıktan sonra, hayallerinin peşinden koşmaya karar verip, her zaman tutku duyduğu müzik sektörüne yöneldi. Berlin müzik sahnesinde kendini kanıtlayan Zigan Aldi, 3000° ve Fusion Festival gibi önemli organizasyonlarda yer aldı.