Hep denediğimizi ama hep yenildiğimizi söyleyenler bir yana dursunlar. Biz, bir daha bir araya geliyoruz.

Hep denediğimizi ama hep yenildiğimizi söyleyenler bir yana dursunlar. Biz, bir daha bir araya geliyoruz.

İnsanlığa inandığımız ve insanlıktan başka kutup yıldızımız olmadığından mücadelemiz ya, o yüzden bir araya geliyoruz. Bir daha diyoruz...

Yenilgilerden yılanlara da sözümüz var. Varsın, hayatta kalmak için ‘stratejik’ sahiciliklere sığınanlar; derin tahliller üzerinden kendi çıkarlarını sürdürmek için eğilip bükülen, bir güce kapılanmadan kendi başlarına olamayanlar bize yenildiniz desinler.

Yenildiniz, o halde yanlıştınız diye kendilerini rahatlatmaya çalışsınlar. Kazanmayı amaç edinmektense doğru olanı yapmayı seçmek ne zaman kolay oldu ki! Ne zaman insandan, doğadan, kuştan, akarsudan ve börtü böcekten yana olmak başarının anahtarı oldu! Ne zaman insanlar ezilmesin, hep beraber dayanışarak, kimsenin kimseyi sömürmediği herkesin gücü kadar üretip ihtiyacı kadar tükettiği bir hayatın yolu kendiliğinden ortaya çıktı ki, şimdi olsun.

Soma’ daki madencinin kesilen soluğu, Mecidiyeköy’ deki işçinin kırılan kemikleri ve tel örgüler ardında aç susuz korku içinde bekleyen Ezidi çocuğun gözleri bizim için aynı değil mi?

Onların ıstırabının onları bu hale getirenlerin eseri olduğunu, birini vuranın diğerini de öldürdüğünü en çok biz bilmiyor muyuz?

Biz bilmiyor muyuz, çocuklarımızın daha beş yaşına gelmeden başını kapayıp, aklını esir alıp, köleleştirenlerin insandan değil kardan yana olduklarını...

Biz bilmiyor muyuz akarsularından, ormanlarına, tarlalarından sahillerine dek imar ediyoruz, bu medeniyettir diye memleketi yağmalayanların derdinin insan olmadığını...

En çok biz bilmiyor muyuz bedenleri tahakküm altına alınıp, kendi hayatı kendisinden çalınanların hayat hakkını savunmayı...

Her insanın kendi kimliğini kendisinden başka hiç kimsenin adlandıramayacağını...

Yenildiniz, o halde yanlıştınız, devriniz kapandı, zaten ne kadardınız diyenler de bilmiyorlar mı doğrunun ne olduğunu; insana yakışan hayatın nerden nasıl kurulacağını!

Biz bir daha bir araya geliyoruz; bir daha çıkıyoruz yola.

Birlikte dayanışarak yürüyelim haydi!....

Yenilip yenilmeme hesabına dalmadan, hele şu aşamada evet dieylim sonra nasılsa kendi bildiğimizi okuruz tuzağına düşmeden, tek güçlü benim o halde tek doğru benim diyenlerden olmadan; yola çıkıp yolu birlikte açmak için birbirimizden öğrenmek, ben senin için geldim diyebilmenin hazzını tatmak için.

Bir daha dayanışmak, bir daha denemek, bir daha biz varız demek için.