‘Bir derse binlerce lira vermek istemiyoruz’

Haber Merkezi

İstanbul Aydın Üniversitesi yönetimi, 2019/2020 öğretim yılı yaz okulu ücretlerine 120 lira zam yaptı. Yapılan zamla birlikte yaz okulu ücretlerinin 920 liraya kadar çıkamasına tepki gösteren öğrenciler, Twitter’dan kampanya başlattı.

İstanbul Aydın Üniversitesi, 2019/2020 yaz okulu yönergesini yayımladı. Pandemi sürecinde yaz okulu ücretlerinde artış beklemeyen öğrenciler yönergede yer alan 120 liralık zamma tepkilerini sosyal medyada gösterdi.

‘İaüYazOkuluİndirimİstiyor’ etiketi altında başlatılan kampanyaya çok sayıda öğrenci destek verdi. Seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışan öğrenciler, koronavirüs salgını sürecinde yaz okulu ücretlerine yapılan zammın geri çekilmesini talep etti.

120 liralık zamla beraber lisans programları için kredi başına 920, önlisans programları için 460 lira verecek olan öğrenciler, “Bir ders için binlerce lira vermek istemiyoruz” dedi. Okul yönetimine ulaşan öğrenciler hiçbir şekilde ücretlerde indirim yapılmayacağı cevabını aldıklarını belirterek başlattıkları kampanyada, ticarethane tarzı eğitimi kabul etmediklerini ifade etti. Pandemi sürecinde hem kendilerinin hem de ailelerinin ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğini söyleyen öğrenciler, “Ücretlere zam yapılmasın eğitim hakkımız gasp edilmesin” şeklinde tepki gösterdi.