Google Play Store
App Store

Birkan Nasuhoğlu’un ve Gökhan Türkmen’in söz ve müziğini beraber yazdığı Gülmedi Kader düeti dijital platformlardan yayımlandı. İki insanın dertleştiği şarkı, klibiyle de dinleyicisine sonuna kadar ‘dostluk’ vadediyor

Bir dostluk şarkısı

BURAK ABATAY

İki başarılı müzisyen, Birkan Nasuhoğlu ve Gökhan Türkmen ‘Gülmedi Kader’ isimli şarkıda buluştu. Söz ve müziğinde ikilinin imzası bulunan şarkı, bir ‘dostluk’ şarkısı. Bora Çifterler ve Gökhan Türkmen’in yönetmenliğinde çekilen klipte de Türkmen ve Nasuhoğlu bir dostluğu canlandırıyor. Bu şarkı maksadıyla GTR Müzik stüdyolarında bir araya geldik ve bu şarkıyı konuştuk.

>> Nasıl başladı dostluğunuz?

Gökhan Türkmen: Bir arkadaşım bahsetmişti Birkan’dan, güzel eşleşeceğinizi düşünüyorum, bir görseniz, dinleseniz şarkıları çok güzel falan diye. Biz onun çalıştığı yere gittik, orada tanıştık. Ne yapmak istediğini, ne yaptığını anlattı. Çok sevdik birbirimizi. Çok yakın hissettik, hemen tamam dedik, ne yapmak istiyorsan, biz işin neresinde olacaksak oturalım konuşalım, şarkılarına bakalım, ne yapmak istiyorsan onu yapalım gibi bir şeyle başladık o gün. Bundan bir süre sonra Birkan birkaç kayıt yolladı bana, sonra biz hiç görüşmeden telefonla şarkıyı bitirdik. Öyle bir güç olunca biz o enerjiyi kaybetmeyelim dedik, ne zaman bir araya gelsek bir şey çıkıyor mesela.

>> Şarkınızı ilk duyduğumda iki adam niye düet yapar ki diye düşündüm. Var mı böyle bir şey gerçekten?

Birkan Nasuhoğlu: Biz şarkıda dertleştik aslında. Kendimizi en iyi ifade edebildiğimiz nokta şarkılar, sahnedeyken kendimizi rahat hissediyoruz. Şarkı söylerken de bir yandan dertleşmiş olduk aslında.

G.T.: Gülmedi Kader’i yaparken de bu iki adamın, iki dostun dertleşmesi olsun dedik. İki erkek, iki kız, bir kız bir erkek fark etmez yani, biz oturup konuşuyorsak sabaha kadar, şarkı yaparken de aslında konuşuyoruz.

>> Ki klip de acayip bir şekilde tamamlamış bu hikâyeyi.

G.T.: Evet, öyle oldu. Şarkıyı anlattığımız ve yaşadığımız gibi verelim istedik.

bir-dostluk-sarkisi-683682-1.

>> Birbirinizin müzikleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

B.N.: Benim için farklı bir durum bu tabii. İlk ne zaman duyduysak o zamandan beri dinliyorum ben Gökhan Türkmen’i. Daha sonra böyle bir iletişimde olmak kendimi çok daha farklı bir konumda bulmamı sağladı. Müzikal olarak bakış açısı çok etkileyici benim için. Yenilikçi olması, yenilikçi yaklaşması ve çalışkan olması örnek alınacak bir vaziyet bence. Müzikal olarak da yenilikçi olması beni en çok tetikleyen şey. Çünkü çok daha sabit ilerleyebilen bir konuma gelmişti ama yenilikçi olmak her zaman daha da sağlam adım atmayı getiriyor, benim en büyük örnek aldığım nokta o. Bir de çok büyük bir aileyle birlikte ve müzisyen arkadaşlar da çok değerli. Onların kattıklarını görmek, onların iletişimine dâhil olmak da çok değerli benim için. Ben aslında birlikte konserlere gittiğimizde iş öğreniyorum bir yandan. O açıdan da benim için çok faydalı oluyor.

G.T.: Ben Birkan’ı bilmiyordum, dinlememiştim. İlk dinletildiğinde çok hoşuma gitti sesi, tavrı, şarkıları. Benim için müzik tabii ki çok önemli, müzik yapıyorsan birisiyle ya da müziğini dinliyorsan, o müziği sevdiren de bana karakter oluyor genel olarak. Hayatı, yaşayışı, bakış açısı… Bunlar benim için çok daha önemli, tanıdıkça, gördükçe müziğini daha çok seviyorum. Zaten çok doğru orantılı bir şey. Bana göre çok karakterli, bu konularda hassasiyeti yüksek olan insanların müziği çok daha hassas ve derin oluyor. Bence Birkan da çok iyi bir ozan, çok değerli bir yazar. Kalemi çok kuvvetli, çok başka bir açıdan bakan ve gördüklerini çok güzel gösterebilen bir adam yaptıklarıyla. Çok iyi bir müzisyen, kendine has bir müzisyenliği var diye düşünüyorum. Şarkılarını çok beğeniyorum gerçekten, hepsini tek tek çok seviyorum. Bizim de yapımcılığını üstleniyor olmamız bizim için çok büyük bir gurur. Birkan ne yapmak istediğini bilen, birkaç yıl sonra da nerede olacağını az çok görebilen bir adam ve bu işin sırrı tamamen bu aslında.

>> Var mı yeni projeler?

G.T.: 14 Şubat’ta bir Fransızcası ve bir Türkçesi olmak üzere iki şarkılık bir tekli çıkacak. Benim Avrupa’ya açılmak, dünyaya açılmak, şarkılarımın başka kültürden insanlar tarafından da dinlenilmesini istiyorum. Ve bunu İngilizceyle yapmak istemedim hiçbir zaman. Ya dedim inat edip Türkçeyle yapacağım bunu ya da başka bir dille yapacağım. Fransızcaya daha yakın olduğumdan ve tarz olarak da daha romantik olduğundan ‘Kâğıt’ şarkısını Fransızca söylemek aklıma geldi. Bundan sonra devam etmek istiyorum, çok hoşuma gitti çünkü. Belki İtalyanca, belki tekrar Fransızca, bir şeyler yapacağım yani. Ondan sonra nisanda bir tane daha şarkı yapacağız, sonra mayıs ortasında, sonra da eylülde üç şarkı daha ekleyip 10 şarkılık bir plak çıkartacağız. Şu an amacımız bu.

B.N.: 2020 sonuna kadar ne yapacağım belliydi baştan aslında. Arada ekstradan yaptığımız şeyler de oldu, bir EP yayınladık. Ben de mart gibi yeni şarkıyı yayınlamayı düşünüyorum. Önümüzdeki iki şarkıyı kaydettik, hazır onlar. Onların yayınlama tarihine bakacağız.

Çağrımız VarÇağrımız Var