Bir efsane 700 maç

“Birçok oyun planımız vardı elbette ama yeri geldiğinde, ‘Sonunda topu Messi’ye vereceğiz ve işte o kadar, golü atacak’ diye düşünürdüm."

Pep Guardiola

Onu tanımlamak için birçok betimleme sıfat kullanıldı ancak Guardiola’nın yukarıdaki sözleri futbolun üzerinde bıraktığı etkiyi çok güzel bir şekilde özetliyordu. Oyunun üzerine en çok kafa yoran ve taktiksel anlamda en donanımlı teknik adamlardan olan Pep Guardiola’yı bu kadar basit düşündürecek bir seviye... Futbolu olduğundan çok daha kolay gösteren Arjantinli dahi, çarşamba gün Barcelona formasıyla 700’üncü maçına çıktı. Lionel Messi’nin bu 700 maçta yaptıklarından bazılarını derledik.

4 ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ

Son yıllarda hasret kalsa da Leo, Avrupa’nın bir numaralı kupasını dört defa kazandı. O, Barcelona formasını giymeden önce ise Katalan temsilcisinin bu organizasyonda sadece bir şampiyonluğu bulunuyordu.

613 GOL

En büyük rakibi Cristiano Ronaldo’yla beraber her geçen yıl sınırları biraz daha zorlarken, skor üretme konusunda adeta bir makine gibiydi. Çarşamba günü Borussia Dortmund karşısında kaydettiği golle 613’üncü defa fileleri sarstı.

250 ASİST

Yalnızca kendini değil, takım arkadaşlarını da daha iyi hale getiren Arjantinli yıldız, birçok futbolcunun hayalini bile kuramayacağı asist rakamına şimdiden ulaşmış durumda.

5 BALLON D’OR

Yine Ronaldo’yla beraber domine ettikleri bir ödül. Geçen seneye kadar futbolun en prestijli ödülüne ambargo koyan Messi’nin vitrininde beş tane Ballon D’or bulunuyor.

bir-efsane-700-mac-655384-1.

34 FARKLI TAKIMA DEVLER LİGİ'NDE GOL

Henüz dumanı üstünde bir rekor. Arjantinli yıldız, Katalan temsilcisinin Borussia Dortmund’u 3-1’le geçtiği maçta Şampiyonlar Ligi’nde 34 farklı takıma gol atma başarısı gösteren ilk oyuncu oldu.

10 LA LİGA

2004-2005 başladığı kariyerinde geride bıraktığı 15 sezonun 10’unda Barcelona mutlu sona ulaşmayı başardı. Bir kulübün kaderini tamamen değiştirmek böyle bir şey olsa gerek.

16 GOL KRALLIĞI

613’ün golün getirisi... Yıldız oyuncu, 6 defa La Liga, 6 defa Şampiyonlar Ligi, 3 defa Kral Kupası ve bir defa da Dünya Kulüpler Kupası’nda olmak üzere toplamda 16 gol krallığı yaşadı.

6 KRAL KUPASI

Devasa müzede biraz kenarda kıyıda kalmış bir başarı. Katalan temsilcisi, Messi’yle beraber Kral Kupası’nda altı defa müzesine götürmeyi başardı.