Her seçim döneminde muhalefete yönelik söylemlerini sertleştiren Erdoğan, tüm eleştirilere rağmen çizgisine aynen devam ediyor. Erdoğan dün de gazeteci Fatih Portakal ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu bir kez daha hedef gösterdi

Bir Erdoğan klasiği: Seçim öncesi gerilim!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her seçim döneminde olduğu gibi bu seçimde de toplumda gerilim yaratan söylemlerini kullanıyor. Erdoğan, tüm eleştirilere rağmen dün bir kez daha CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve gazeteci Fatih Portakal’ı hedef aldı.

Konya’daki toplu açılışta konuşan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklendi. 2013 yılındaki Gezi Parkı eylemlerini hatırlatan Erdoğan, “10 tane, 12 tane ağacı bir yerden bir yere sökülüp dikilecek kıyameti koparacaklar. Dinlemediler. Bay Kemal Taksim Meydanı’na geldi. Bezm-i Alem Camii’ne bira şişeleriyle girdiler. Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisimizi yağmaladılar” ifadesini kullandı.

Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’nin o dönemki müezzini Fuat Yıldırım, ‘camide içki içildi’ iddiasını yalanlamıştı.
Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun sokağa çıkma çağrısı yaptığını söyleyerek, “Bay Kemal 15 Temmuz’da tankların arasından kaçtın. Bu defa kaçamazsın” ifadelerini kullandı.

PORTAKAL'A TEHDİT
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gazeteci Fatih Portakal’ı da bir kez daha hedef aldı: “Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni.”
Portakal, 10 Aralık’ta sunduğu haberde şu ifadeleri kullanmıştı: “Türkiye’de barışçıl protestolar olamaz, hadi bakalım, barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğalgaz zamlarını… Hadi bakalım, yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa korkudan, endişeden dayak yerim vesaire. Hakkımı arayacağım ama ne yaparım başım belaya girer mi, kaç kişi çıkar Allah aşkına?”

‘ÇÖZÜM YOK’
Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Erdoğan, “Biz 251 şehidimizi unutmadık. Şimdi çözüm süreci dedik, önlerini açtık yanaşmadılar. Şimdi bir daha çözüm süreci falan beklemeyin. Geçti artık o iş” dedi.
Erdoğan, ayrıca 9 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Yüksek Hızlı Tren kazasında sorumluların yasalar çerçevesinde hesabının sorulacağını da öne sürdü.

***

Operasyon her an başlayabilir

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, terörle mücadele kapsamında Fırat’ın doğusuna başlatılacağını duyurduğu operasyonlarla ilgili olarak, “500 kilometrelik sınır hattı boyunca ABD askerlerine zarar vermeyecek şekilde Suriye topraklarındaki operasyonlara her an başlayabiliriz” dedi. “Bir gece ansızın gelebiliriz” diyen Erdoğan, “Teröristleri himaye edenlere sesleniyorum; yanlış yapıyorsunuz. Fırat’ın doğusuna operasyona başlayacağımızı resmen ilan ettik. Takip ediyoruz. Sayın Trump’la görüştük, kendisi de olumlu cevap verdi” diye konuştu.