Bir günde iki ayrı kaçırma girişimi

HABER MERKEZİ

İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden iktidar, kadın cinayetlerinin azaldığını iddia etti ancak şiddet vakalarına ilişkin bir açıklama bile yapmadı. Kadın cinayetlerini, şiddeti önlemek için “Çalışıyoruz” demekten başka şey yapmayan iktidardan cesaret alan bir erkek daha kadına saldırdı. İstanbul Bayrampaşa’da Derya K. boşanma aşamasında olduğu Cengiz K. tarafından kaçırılmak istendi.

Derya K.’nin ailesinin yaşadığı eve gelen Cengiz K., ayrılmak istemediğini dile getirdi. Yaşanan tartışmanın ardından Cengiz K., kadını zorla arabaya bindirdi. Kadının ailesi arabayı durdurmak için önüne geçti. Aracıyla geri gelerek kaçmaya çalışan Cengiz K., Derya K.’nin kız kardeşini, annesini ve mahalle sakinlerinden Cumhur Mert’i ezdi. Arabanın altında kalan 3 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaçırdığı kadını bir süre sonra Bayrampaşa’daki bir sokakta serbest bırakan Cengiz K. kaçmaya çalıştı. Olay yerinde incelemelerini yapan Bayrampaşa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri Cengiz K.’yi yakaladı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HEM KADINA HEM GAZETECİLERE TEHDİT

Öte yandan Aksaray’da da bir erkek, kadını kaçırma girişiminde bulundu. Rabia Y. adlı kadını zorla aracına bindirip kaçırmak isteyen Selahattin K., kadının sevgilisi olduğunu da iddia etti. Edinilen bilgiye göre Sebahattin K. sevgilisi olduğunu iddia ettiği Rabia Y.’yi zorla aracına bindirerek kaçırmak istedi. Araca binmek istemeyen kadın, çevredeki yurttaşlardan yardım istedi. İhbar üzerine çağrı merkezi tarafından olay yerine yakın olan tüm ekipler bölgeye sevk edildi. Sebahattin K., kendisini gözaltına almak isteyen polislere direndi. Olayı görüntülemek isteyen gazetecileri de tehdit etti.