Bir günde iki kentte iki kadın cinayeti!

HABER MERKEZİ

İzmir ve Bursa’da peş peşe yaşanan kadın cinayetleri durumun ciddiyetini bir kez daha ortaya koydu.

Bursa’da evli olduğu 33 yaşındaki Hibetullah el Muhammed el Nasır adlı kadını bıçaklayarak öldüren Muhammed R. adlı erkek daha sonra kaldığı daireyi yaktı. Muhammed R. polis tarafından gözaltına alınırken yangın itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü.


Muhammed R, evli olduğu Hibetullah el Muhammed el Nasır ile yaşadığı tartışmanın ardından kendisine bıçakla saldırdı ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdü. Bu sırada mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerini gören Muhammed R, dairesini ateşe verdikten sonra elindeki bıçağı alarak binanın kapısına çıktı. Sağlık ekiplerinin içeri girmesini engelleyen Muhammed R, polis tarafından etkisiz hale getirilirken olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. İçeri giren sağlık ekipleri Hibetullah el Muhammed el Nasır’ın hayatını kaybettiğini belirledi.

KORUMA KARARI VARMIŞ

Katil erkek ve katledillen kadının yaşları 3 ile 11 arasında değişen 6 çocuğu olduğu öğrenildi. Hibetullah el Muhammed el Nasır’ın eşi tarafından tehdit edildiği ve şiddet gördüğü, eşi Muhammed R. hakkında koruma kararı aldırdığı öğrenildi. Hibetullah el Muhammed el Nasır’ın cesedi Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

OĞLU ÖLDÜRMÜŞ

İzmir’in merkez Karabağlar ilçesinde ise oğlu tarafından bıçaklanan kadın, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Alican E., annesi Sevda Yalın’a bıçakla saldırdı. Annesini göğsünden bıçaklayan fail, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. 112 Acil Servis ekiplerince Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Yalın, buradaki müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Gözaltına alınan Alican E.’nin ilk ifadesinde, alkol aldığı sırada sinirlenerek oturma odasında bulunan cam sehpayı yumrukladığını daha sonra ise nereden aldığını bilmediği bir bıçakla da annesini bıçakladığını söylediği öğrenildi.

25 kadın katledilmişti

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu raporuna göre kasım ayında 25 kadın cinayeti işlendi. 21 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu.