RTÜK, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen bir günlük çalıştayın maliyetinin 350 bin TL olduğu öğrenildi. Organizasyonu, AKP’li Kömürcü’nün şirketi yaptı.

Bir günlük çalıştaya 350 bin TL

Mustafa BİLDİRCİN

RTÜK, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle 29 Haziran’da gerçekleştirilen, “Medya ve Aile Değerleri Çalıştayı” ihalesini, AKP'de siyaset yapan Cemalettin Kömürcü’nün şirketinin üstlendiği öğrenildi. İstanbul’da gerçekleştirilen ve yalnızca bir gün süren etkinlik için şirkete 350 bin TL ödendi.

Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu için harcadığı milyonlarca lira tartışmalara neden olan RTÜK, bir gün süren etkinlik için 350 bin TL’ harcadı. 29 Haziran’da İstanbul’da, “Aile kavramını ve bu kavramın medyadaki ele alınış biçimini tartışmak” amacıyla düzenlenen, “Medya ve Aile Değerleri Çalıştayı” organizasyonu için 2020 yılında AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Cemalettin Kömürcü’nün şirketiyle anlaşıldı.

İHALE TANIDIĞA GİTTİ

Çalıştayın ihalesi 15 Haziran’da düzenlendi. Pazarlık yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen ihaleye üç şirket teklif verdi. İhaleyi karara bağlayan RTÜK İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı, 25 Haziran’da Netvizyon Mediapark isimli şirketle sözleşme imzaladı. RTÜK ile bir günlük organizasyon için 350 bin TL’ye anlaşan şirketin yönetim kurulundan AKP'li bir isim çıktı.

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’nde yer alan bilgiler, AKP Ankara Teşkilatı’nda yönetici olarak siyaset yapan Cemalettin Kömürcü’nün ihaleyi üstlenen şirketin sahibi olduğunu ortaya koydu. Kömürcü, ismini daha önce kamu ihaleleriyle de duyurdu.

MİLYONLUK İHALELER

Kömürcü’nün şirketleri, 2016-2020 yılları arasında Türkiye’nin farklı illerinde kamu kurumlarından toplamda yaklaşık 5 milyon TL tutarında ihale aldı. Kömürcü’nün İntaç Eğitim Danışmanlık Organizasyon Araştırma İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin 2016-2019 döneminde farklı illerde kamu kurumlarından aldığı 11 ihalenin toplam tutarı 2 milyon 68 bin TL’yi buldu. Kömürcü’nün 2018 yılında dahil olduğu Netvizyon Tanıtım Organizasyon Basın Yayın Danışmanlık Bilişim Turizm Ticaret Limited Şirketi ise 2018 yılında farklı illerde toplam 1,3 milyon TL’lik altı adet, “Sıfır Atık eğitimi” ihalesi aldı.

Fotoğraf: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı