Konuğu Konyaspor'a 1-0 mağlup olan Beşiktaş, şampiyonluk yarışında havlu attı. Biliç tercihleriyle eleştirilerin odağı olurken Kartal, ikincilik şansını da zora soktu.
Ankara’da 32. haftanın kapanışında Beşiktaş, boş tribünler önünde Konyaspor’u ağırlıyor. Ligin boyu bu kadar kısalmışken görünen boş koltukların sayısı düşündürüyor. Aritmetik olarak hâlâ şampiyonluk şansı süren bir takımın yalnız bırakılması, taraftarın umudunu kaybettiğini akıllara getiriyor. Oysa hayatta son nefese, futbolda da son düdüğe kadar mücadele etmek gerekiyor.
Ezeli rakiplerinin zar zor kazandığı haftada Kartal’ın ne yapacağı merak konusuydu. Pazar akşamı Galatasaray karşısında sezonun kaderini belirleyecek maça çıkacak siyah-beyazlılar mücadeleye durgun başladı. Kim bilir belki de bunda Osmanlı Stadyumu’nda oynanan önceki karşılaşmalarla kıyaslanamayacak atmosferin de rolü vardı. Rakip deseniz, onlar da ununu eleyip eleğini asmış gibiydi. Sanki sezonun bir anlamı olmayan son müsabakası yapılıyordu...
İlk tehlike 13. dakikada Aykut Kocaman’ın talebelerinden geliyordu. Savunmanın arkasına kaçan Rangelov biraz daha dikkatli olsa skor değişebilirdi. Bu sezon birçok maçta olduğu gibi Sosa, 19’da siyah-beyazlı tribünleri heyecanlandırsa da vuruşu savunmadan sekip direğe çarparak kornere çıkmıştı.
39’da Olcay’ın ‘al da at’ dediği Demba Ba meşin yuvarlağı Kaya’ya nişanlıyordu. Bu şutla birlikte Beşiktaş üzerindeki ölü toprağını biraz atsa da ilk yarının son düdüğü geliyordu.
Olcay’ın yerine Kerim Frei ile başlıyordu ikinci devreye Biliç. Bıraktığı yerden devam eden Kartal rakip kaleyi zorlamaya çalışıyordu. 55’te Kaya ile karşı karşıya kalan Frei fileleri bulamıyordu.
Etkisiz Demba Ba’nın yerine Cenk son yarım saatte sahadaydı. 70’te Kerim ortalamış, Cenk’in kafası Kaya’da kalmıştı. 80’de Torje’nin korneri direk kaleyi bulunca, bir anda Konyaspor öne geçmişti. Kaleci Günay acemice bir gol yemişti. Kalan dakikalarda Kartal pozisyon üretememiş, yeşil-beyazlılar üç puanı hanesine yazdırmıştı.
Beşiktaş bu sonuçla zirve yarışında havlu attı.Yine de Arena’da alacakları bir galibiyet şampiyonu değiştirebilir, ancak çanlar sanki Biliç için çalıyor! Bekleyip görmek lazım.