Galatasaray, Bursaspor karşısında aldığı 5-0’lık galibiyetin ardından Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup oldu. Oldukça istikrarsız bir görüntü çizen sarı-kırmızılılar, bu sonucun ardından sezona büyük oranda havlu attı

Bir ileri hep geri!

Seyrantepe’de sessiz akşam. Geçen hafta Bursa’da şov yapan Galatasaray, ligde galibiyeti unutmuş Kasımpaşa’yı ağırlıyor. Derbide çıkan olaylar yüzünden Türk Telekom Arena bomboş, tabii iki elin parmaklarını geçmeyen deplasman taraftarını saymazsanız...

Seyircisiz oynanan maçların tatsızlığını anlatmaya gerek yok. Gazı kaçmış kola misali, sevenleri alınmasın, keçiboynuzu gibi. Sahi Passolig sonrasında cezalar olayları çıkarana verilecekti değil mi; göz bebeklerinden tespit edileceklerdi malum. Gerçi işitme ve konuşma engelli bir Sivasspor taraftarına çirkin ve kötü tezahürattan fatura kesilen sistemden daha fazlasını beklememeli ya neyse...

Ezeli rakiplerinin randevusu öncesi Aslan’da hedef üç puan. Avrupa Ligi’ni kovalayan sarı-kırmızılılar üçüncü sıradaki Fenerbahçe’nin ensesine iyiden iyiye yapışmak istiyor. Igor Tudor kazanan kadroyu bozmamış, Timsah Arena’daki 11’le başlıyor. Hırvat teknik direktör türlü denemelerden sonra üçlüden vazgeçmiş, yine dörtlü savunmayla öğrencilerini sahaya sürüyor.

Kasımpaşa cephesinde ise sezonu kapatan Tunay Torun ile Koita yok. Kemal Özdeş’in talebeleri Konyaspor ile 10 gün sonra oynanacak kupa yarı final rövanşı öncesinde moral bulmayı hedefliyor.

Hızlı başlayan ev sahibi veda arifesindeki Podolski’nin ayağından ilk dakikalarda öne geçebilirdi. 18’de Tudor Bruma’yı kulübeye çektiğinde herkes şaşırmıştı. Acaba ne olmuştu...

25’te deplasman ekibi öndeydi. Ahmet Çalık’ın acemice hatasını değerlendiren Adem Castro’ya asisti yapmıştı. 39’da Selçuk’un kafası kaleyi yalayınca devreden başka gol çıkmamıştı.

İkinci yarı Aslan bastırıyor, Paşa geriye yaslanıyordu. Fakat Bruma’sız Cimbom üretemiyordu. Tolga 59’da yaptığı ikinci faulü müteakip ikinci sarıdan atılınca, işler ev sahibi için daha da zorlaşıyordu. Akıllı bir oyuncu kartı varken, o müdahaleye kalkışır mıydı... Hemen akabinde Galatasaray haklı olarak penaltı beklerken, pozisyonun devamında Adem’in yerine giren Turgut Doğan Şahin şık bir vuruşla farkı artırıyordu. Sarı-kırmızılılar hakeme itiraz etseler de atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmişti!

81’de Podolski’nin kötü pasıyla başlayan akında, Kasımpaşa yine Castro ile ağları bulmuşu. Uzatmalarda Sneijder’in füzesi skoru ilan etmişti. Ev sahibi adına günün tek akılda kalan karesi buydu. Özdeş’in talebeleri üç puanı üç golle alırken, daha da fazlasını atabilirdi ya neyse.

Maçtan sonra şüphesiz tüm gözler Tudor’da olacak. En etkili oyuncusunu neden karşılaşmanın başında çıkardığı hakikaten merak konusu. Görünen köy kılavuz istemez, bu takıma yazın sihirli bir elin dokunması lazım. Bu mali tabloyla zor dostum zor!