Beşiktaş'ın Süper Lig'deki istikrarsız görüntüsü devam ediyor. Sivasspor'a deplasmada 2-1 mağlup olan siyah-beyazlılar zirve yarışında ağır yara aldı

Beşiktaş ilk yarının son maçında Sivasspor’a konuk oldu. Şenol Güneş, Beşiktaş muhabirlerini şaşırtmamış, orta sahanın ortasında Atiba – Medel ikilisini en uçta da Negredo’yu tercih etmişti. Beşiktaş’ın yükselişe başladığı “Feda” sezonunda takımın başında olan Samet Aybaba bu sefer rakip Sivasspor’un başındaydı.

Maç tempolu başladı. Beşiktaş’ın 4. dakikada Quresma’nın kullandığı serbest vuruşta kafayı vuran Pepe topu filelere göndermeyi başarsa da ofsaytta olduğu için hakem Cüneyt Çakır golü iptal ediyordu. Hemen ardından gelişen Sivasspor atağında Kone’nin sert şutu kaleci Fabri’den sekiyor ve topu iyi takip eden Rybalka’nın vuruşu bu sezon Beşiktaş’ın SüperLig’de kalesinde gördüğü en erken gol oluyordu. Golün asistini yapan Aroune Kone Sivasspor’un hücumda tüm yükünü sırtlanmış durumda. Yıldız oyuncu Sivas’ın attığı son 8 golün beşine (4 gol 1 asist) doğrudan katkı sağladı.

Golden sonra Beşiktaş baskılı oynamaya başladı. Rakip ceza sahası içerisinde en çok topla buluştuğu maçlardan birini oynayan konuk ekip beraberlik sayısını girdiği pozisyonlardan değil, kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Negredo’nun ayağından kazandı. İspanyol golcü son altı resmi maçta takımına yedi gol iki asistlik bir katkı sağladı. Oynadığı ilk 17 resmi maçta sadece bir gol iki asist yapabilmişti. Ancak bu istatistikler Şenol Güneş’in ikinci yarıya Negredo’nun yerine Cenk Tosun’u oyuna alarak başlamasına engel olmuyordu.


İkinci yarıda Beşiktaş’ın baskısı ve doğal olarak da yakaladığı pozisyon sayısı artıyor, buna karşılık Sivasspor, kaptığı toplarla önde yakaladığı rakibine karşı tehlikeli kontra ataklar geliştiriyordu. Dakikalar ilerledikçe oyunun merkezi Sivasspor’un kalesine yaklaşsa da Beşiktaş bir türlü ikinci golü bulamıyordu.

Sivasspor kalecisi Tolgahan Acar’a da bir parantez açmak gerek. Sergio Rochet’ten kaptığı formanın hakkını vererek oynuyor. Sivasspor’un maçı kazanmasında yaptığı kritik kurtarışlarla önemli bir rol oynadı.

69’da Şenol Güneş Atiba’nın yerine oyuna Oğuzhan’ı alarak ikinci hamlesini de yapıyordu. Bu değişiklik de Beşiktaş’ın aradığı golü bulmasına yeterli olmayınca Şenol Güneş son oyuncu değişikliğini 79’da Quresma’nın yerine Lens’I alarak yapıyordu.

Sivasspor 82. dakikada kullandığı ilk köşe vuruşunda, Beşiktaş’ın 13 köşe vuruşunda yapamadığını yapıyor ve Cyriac ile yeniden öne geçiyordu.

Kalan dakikalarda Beşiktaş skor üretmeyi başaramayınca evine puansız dönüyor ve son şampiyon zirve yarışında ağır yara alıyordu.