Bir isyan hikâyesi ‘Dansöz’ Ayvalık’ta

BirGün EGE

Ayvalık Belediyesi, Kadın Oyunları Festivali ile tiyatro severleri Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde konuk etmeye devam ediyor.

23 Mart’ta ‘Shirley’ ismiyle Türkçe'ye uyarlanan, Sumru Yavrucuk’un muhteşem performans gösterdiği oyunla başlayan festivalin ikinci gününde ‘Dansöz’ oyunu sahnelendi. Şamil Yılmaz yönetmenliğinde sergilenen oyunda, duyduğu bir müzik ile tüm hayatı değişen Meryem karakterini Sezen Keser canlandırdı. Ankara Sanat Tiyatrosu ile Ayvalık Belediyesi’nin yaşama geçirdiği Kadın Oyunları Festivali’nin ikinci gününde tiyatro severlerin ilgisi yine çok büyük oldu, oyunun biletleri kısa sürede tükendi. Bir isyan hikâyesini anlatan ‘Dansöz’ isimli oyun ilgiyle izlendi.

Oryantal müzik eşliğinde sahneye vücudu kana bulanmış dansöz kıyafetiyle çıkan oyuncu, Meryem’in yaşadıklarını anlatıp ‘erkek bakışı’ ile bir hayatın nasıl bir çizgiden başka çizgiye aktarıldığını, oyun başlarken işlediği cinayeti, pavyon ortamına hangi baskılarla geldiğini çarpıcı bir dille aktarıp seyirciye duygulu anlar yaşattı.

Oyunun sonunda festivali değerlendiren ve pandemi nedeniyle uzun bir süredir sahnelerden uzak kaldığını anlatan usta oyuncu “Bize böylesi bir festivalin düzenlenmesi ve bu kadar güzel insanlarla birlikte olmak çok iyi geldi. Burada olduğum için çok mutluyum” dedi.