Bir kurum yasakladı diğeri ihale verdi

Mustafa M. Bildircin

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, ‘terör örgütleri ile iltisaklı olduğu’ tespit edilen bir şirkete 1,5 milyon TL’lik ihale verildiği öğrenildi.

30 Ocak 2017 tarihinde, Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden aldığı ihale güvenlik soruşturması sonucunda iptal edilen şirketin, bir gün sonra Gaziantep Üniversitesi’nden ihale aldığı belirlendi.

TEKLİF GEÇERSİZ SAYILDI

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü, 30 Ocak 2017 tarihinde, ‘Sonuç Puan Karşılığı Laboratuvar Hizmet Alımı’ ihalesi gerçekleştirdi. İhaleyi L.D. Sistemleri isimli şirket kazandı.

İhalenin sonuçlanmasının ardından Gaziantep Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, şirkete ilişkin güvenlik soruşturması başlattı.

Her iki kurum da 678 Sayılı KHK’de yer alan “Terör örgütleriyle iltisakı ya da bunlarla irtibatı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bildirilen gerçek ve tüzel kişilerle, bu kapsamda olduğu MİT Müsteşarlığı tarafından bildirilen yurtdışı bağlantılı gerçek ve tüzel kişilerden olduğu tespit edilenler ihale dışı bırakılır" maddesini dayanak göstererek ihaleyi kazanan şirketin teklifinin geçersiz sayılmasını istedi. Güvenlik soruşturmasına ilişkin raporun ardından ihale, bir başka şirkete verildi.

ÜNİVERSİTEDEN İHALE ALDI

İptal edilen ihaleden bir gün sonra ise Gaziantep Üniversitesi, ‘Sonuç hizmet karşılığı laboratuar alım ihalesi’ açtı. Şirket, bu ihaleye de teklif verdi. İhaleye verdiği fiyat ekonomik bulunan şirket ile üniversite 1 milyon 490 bin TL’lik sözleşme imzaladı.