Bir nostalji: Efeler’de Efe Bakkal açıldı

BirGün EGE

Aydın Efeler Belediyesi’nin kuruluşu Efe Bakkal törenle hizmete başladı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Efe Bakkal’ın ilçedeki bakkal veya marketlere karşı kurulmadığını, nostalji olarak çocukluklarındaki mahalle köşelerinde bulunan bakkalların anısına ‘Efe Bakkal’ ismini seçtiklerini ifade etti.


Efe Bakkal’da marketlerde satılan sigara, deterjan gibi ürünlerin değil; kadınların ve yerli üreticilerin emekleriyle üretilen ürünlerin satılacağına dikkat çeken Atay “Seçimden önce verdiğim bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Efe Bakkal’ın bir örneğini de Adnan Menderes Bulvarı’nda bulunan Menderes Parkı içerisinde gerçekleştireceğiz. Mayıs ayı içerisinde iki farklı açılış gerçekleştirecektik fakat koronavirüs salgının artış göstermesi nedeniyle açılışlarımızı ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldık. Pandemi örneğinde olduğu gibi hiçbir şekilde, hiçbir şey Efeler halkına hizmet etmemi engelleyemez” dedi.

Belediye Başkanı Atay, ürünlerin satışını yapmanın yanı sıra, bu ürünlerin üretilmesi için gerekli olan fabrikayı da hayata geçireceklerini kaydetti.