Bir okul daha ranta açıldı
Fotoğraf: BirGün

Umut Can FIRTINA

‘Depreme karşı güçlendirme’ gerekçe gösterilerek 40 bin metrekarelik okul arazisi MEB tarafından Kağıthane Belediyesi’ne devredilen Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) velileri ve Eğitim Sen taşınmaya tepki gösterdi. Kağıthane Belediyesi 1200 öğrencisi olan ve 90 öğretmenin görev yaptığı okul için sadece 13 bin metrekarelik bir alan ayırdı. Eğitim Sen’in çağrısıyla okulun önünde basın açıklaması düzenlendi.

Okul Aile Birliği Başkanı Akif Ceylan, Profilo MTAL’de binlerce öğrencinin eğitim gördüğünü ve mezun olduğunu belirterek “Profilo Meslek Lisesi sıradan bir lise değil. Atölyeleriyle, laboratuvarlarıyla, eğitime damgasını vurmuş, marka olan bir okul. Lisemizi normal bir lise gibi değerlendiren yöneticiler bunu maalesef göz ardı ediyor. Almış oldukları karar siyasi bir karardır. Bu siyasi karar uğruna öğrencilerimizin geleceği yok edilmemeli. Bu okulu yerinde yenilemek mümkün. Şayet mümkün değil ise de taşımalı bir eğitimi asla kabul etmeyeceğiz. Çünkü öğrenciler farklı okullarda atölyesiz eğitim göremez.

Depremi bahane ediyorlar. Doğrudur, deprem hepimizin ortak problemi. Ama deprem bir gerçek. Bu gerçeği inkâr edemeyiz. Deprem adı altında kararlar alınıyor. İdarecileri bu kararı bir daha gözden geçirmeye davet ediyorum” dedi.

Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Ayfer Koçak ise Profilo MTAL’nin son bir aydır okulun taşınması gündemi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Okulun taşınmasında bir sorun yok ancak taşındığında bir daha geri dönüp dönemeyeceği, nasıl bir yere taşınacağı, ne kadar süre başka bir okulun misafiri olacağı, ne kadar süre sabah saat 07.00’den akşam 09.00’a kadar süren eğitimin bir parçası olacağı, yani nasıl bir karanlık kuyuya düşeceklerine dair bir bilginin olmadığı süreci yaşıyorlar.”

Eğitim İş İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Alkoç Turan Başgönül de Profilo MTAL’nin 33 yıllık köklü bir okul olduğunu belirterek “Okulumuz nitelikli iş gücü konusunda yetkin bir kurumdur. Bir ülkenin kalkınması ve mesleki beceriler arasında bağ kurmanın özellikle içinde bulunduğumuz ekonomik kriz içerisinde ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamaktır. Bu okulun kendine has kimliği, düzeni, çalışma barışı ve üretim sahası vardır. Bir eğitim kurumu üzerinden daha rant elde etme çabanızı kınıyoruz” ifadelerini kullandı.