Sizden bir süre izin istiyorum. 2013’ten beri BirGün’de çeşitli sorumluluklar aldım. Önce Cumartesi Eki’nin editörlüğünü üstlendim sonra ana gazetede Canan Aydın ile kültür sanat sayfalarının eş editörü oldum. Ardından haftalık yazılar yazmaya başladım. Bu sürecin her anında çok büyük keyif aldım. Konserlere gittim, röportajlar yaptım, yeni albümleri yazdım. Durmadan yazdım, dinlediklerimi paylaşmak istedim.

Tavsiyelerde bulundum. Bazı yazılarımı çok beğendim bazılarını daha iyi yazabileceğimi düşünerek hayıflandım. Dediğim gibi hepsi bir sürecin parçasıydı ve ben bu süreçten çok keyif aldım. Bazı yazıların daha iyi olabileceğini düşünmeme rağmen odağımdan şaşmadım. Kendimi her zaman işime yüzde yüz vermeye çalıştım. Fakat son zamanlarda işime odaklanamadığımı görüyorum. Sayfamın hakkını vermek isterim ve son zamanlarda veremediğimi gözlemledim. Bu yüzden bir süreliğine yazılarıma ara vermeye karar verdim. Bavul Dergi’ye aylık yazmaya devam edeceğim fakat BirGün’de pazar günleri yayımlanan yazılarıma ara vermek tekrar motive olana kadar şart. Yine de arada bir aklıma takılan mevzular olursa yazarım. Tekrar görüşene dek tüm BirGün okurlarına hoşça kalın diyorum.

***

bir-sureligine-hosca-kalin-923127-1.

Vizyon sahibi bir sanatçı

Mert Demir bir süredir adını duyduğum bir isimdi. Sıradan müzikler yapmıyor. Prodüktörlüğü ve şarkı sözü yazarlığı kadar şarkıcılığı da gayet başarılı. Farklı türlerden besleniyor. 2019’da “Bak Kollarım Burada” 2020’de ise “KİMİM LAN BEN?” başlıklı iki albümü var. Geçen günlerde Zorlu PSM’deki konserine gittim. Bu kadar büyük bir sahnede çıkmış olması önemliydi, tanıklık etmek istedim. Albüm sound’u benim zevkime göre uzak olsa da konser çok etkileyiciydi. Sade sahne tasarımı, ışık kullanımını çok beğendim. Mert Demir vizyon sahibi bir sanatçı olduğunu o sahnede bana gösterdi. Eğer keşfetmediyseniz tam zamanı.