Seçimlerin geçici sonuçlarına göre Türkiye'nin 13. cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın Saray'da balkon konuşması yaparken yanında yer alan isimler dikkat çekti. “Bir ülkücüyü kesseniz dahi HÜDAPAR ile aynı sandığa girmez” diyen Sinan Oğan, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile aynı karede buluştu.

“Bir ülkücüyü kesseniz HÜDAPAR ile aynı sandığa girmez” diyen Oğan, Yapıcıoğlu ile aynı karede
Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu yüzde 52,16 oyla kazanan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı liderlerini Saray'da ağırladı. “Balkon konuşması” yapan Erdoğan, muhalefete yüklendi.

Görüşmeye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AKP Sözcüsü Ömer Çelik katıldı.

OĞAN VE YAPICIOĞLU AYNI KAREDE 

Emine Erdoğan hemen Erdoğan'ın yanında yer alırken; Fuat Oktay, HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve birinci turda ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Sinan Oğan da Erdoğan'ın arkasında bulundu. 

Ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal da balkonda yer aldı. 

Cumhur İttifakı'na desteğini açıklamadan önce “Bir ülkücüyü kesseniz dahi HÜDAPAR ile aynı sandığa girmez” diyen Sinan Oğan'ın Yapıcıoğlu ile aynı karede yer alması dikkat çekti.

Sinan Oğan bir uçta, Zekeriya Yapıcıoğlu diğer uçta yer aldı. Oğan'ın HÜDAPAR'a aldığı mesafe bununla sınırlı kaldı.