Bir üniversitede daha kişiye özel ilan

Gülay MANAV'ın T.C. ÜSKÜDAR 2. NOTERLİĞİ, No: 17779 sayılı ihtarnamesi üzerine;

CEVAP VE DÜZELTME METNİ

Birgün Gazetesinin 04.11.2017 günlü sayısında "Bir üniversitede daha kişiye özel ilan" başlığıyla verilen haberde, Muğra Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü için açılan Yardımcı Doçentlik kadrosunda aranan kriterlere sadece şahsım Gülay Manav'ın taşıdığı belirtilmiştir.

Bahsi geçen kadro için aranan kriterlere şahsım dışında başka kişiler de sahip olup kadroya başvurma hakkına sahiplerdir. Haberde verildiği biçimde şahsıma özel kadro ilanı asla söz konusu değildir. Kamuoyunun bilgisine sunulur. - Gülay MANAV

MUSTAFA KÖMÜŞ

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde ortaya çıkan ilan skandalının ardından bir ilan skandalı da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden geldi. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde yer alan Hemşirelik Bölümü için Yardımcı Doçent kadrosu ilanı yayımlandı. İlanda belirtilen istenen özelliklerde şu bilgiler yer aldı: “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanında doktora yapmış olmak ve Kanserli Çocuklarda Oyun Temelli Hemşirelik Modeli konusunda çalışmaları bulunmak.” Bu özellikleri karşılayan Türkiye’de yalnızca bir kişi olması ise asıl dikkat çeken nokta oldu. Hâlihazırda Üsküdar Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Yardımcı Doçent Gülay Manav bu konuda çalışma yapan tek kişi.

Aynı ilanda, “Güneşten Korunma Programının Adölesanların Güneşten Korunma Davranışlarına Etkisi ve Okul Sağlığı Hemşireliği alanında çalışmaları olmak” özellikleri arandı. Yine bu özelliği karşılayan tek kişinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Dr. Özcan Günay’ın olması dikkat çekti.

Öte yandan Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, İslami İlimler Fakültesi’ne “Şeytanla mücadele edecek” yardımcı doçent alımının iptal edildiğini açıkladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesindeki akademik kadro ilanının ‘akademik teamüllere ve kriterlere uymadığı’ için hemen iptal edilmesi talimatını verdi. Talimat sonrasında kadro ilanının YÖK tarafından iptal edildiği öğrenildi.