Bir Yol gazetesi yayın hayatına başladı

“Türkiye’nin ilk günlük Alevi Gazetesi” sloganıyla yayın hayatına başlayan Bir Yol gazetesi, bugün bayilerdeki yerini aldı.

Gazetenin ortaya çıkış sürecini ve hedeflerini anlatan kurucularından Vedat Kara, “Sadece gazetecilik yapmaya çalışan çok sesliliği barındırabilen, yazarların birbiriyle aynı olmak zorunda olmadığı, haberi tarafsız ve net verebilen, 5N1K’yı unutmadan gazetecilik yapmak istiyoruz” dedi.

Kara, Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada "' Neden biz gazete çıkarıyoruz?' üzerine çok düşündük. Okur bizi neden alacak? Alevi yayıncılığın içerisinden geldiğim için daha çok Alevilerin ihtiyacı üzerinden bir gazetecilik ortaya koymayı düşündük. Sonrasında gazetecilik meselesinde tek bir ihtiyaç üzerinden ilerlemenin çok da iyi olmadığını, eksik olduğunu deneyimledik. Türkiye’de medyaya baktığımızda birkaç grup görebiliyoruz. Çok sattığı düşünülen ama çok satmayan merkez medyada yer alan gazetelerin iktidardan yana, onun basın bülteni gibi çalışan bir anlayışı var. Bu da okurda gazetecilik müessesine dair bir güvensizlik yarattı. Muhalif gazeteler de, bunların pek çoğu bizim arkadaşlarımız ve bizim pek çoğumuz da oralarda çalıştık, daha fazla aktivist bir alandan geldiğimiz için dili daha ajite kullanıyoruz diye düşünüyorum. Kendimize burada bir özeleştiri yapıyorum. Diğer yapılanın tam tersi bir şeyi muhalif bir gazetecilikmiş gibi yaptığımızı da düşünüyorum. Bunun da revize edilmesi gerektiği gibi bir yaklaşımımız var. Sadece bir politik alana hapsolmadan yola devam etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.