Sagalassos ve Pisidia Bölgesi'nin geçmişine ışık tutan sergi, Antik Sagalassos sakinlerinin gündelik ve sosyal yaşamlarını gözler önüne seriyor. Sergi, 28 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek

'Bir Zamanlar Toroslar’da: Sagalassos' sergisi Taksim’de açıldı

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından hazırlanan “Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos" sergisi dün akşam düzenlenen kokteylle açıldı. Yapı Kredi Kültür Sanat'ın Beyoğlu'nda bulunan binasında gerçekleşen kokteylde Sagalassos Kazısı Başkanı Jeroen Poblome ile Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen konuşmalar yaparak, serginin ve Sagalassos’un tarihsel önemini anlattı. Kazı Başkanı Poblome ayrıca, başta Yapı Kredi Müzesi Müdürü Nihat Tekdemir olmak üzere, sergide emeği bulunanlara teşekkür etti.

KAPSAMLI BİR SERGİ

Akdeniz'in en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olan Sagalassos için yapılan çalışma, Türkiye’de son yıllarda hazırlanan en kapsamlı arkeoloji projelerinden biri olarak kabul ediliyor. “Bir Zamanlar Toroslar'da: Sagalassos” sergisinde, Burdur yöresinde kalıntılarına rastlanan mamut kemiklerinden, inanç ritüellerini yansıtan pişmiş toprak figürinlerine, Büyük İskender heykelciğinden, taş aletler, süs eşyaları, pişirme ve yemek kaplarına kadar birçok eser bulunuyor.

bir-zamanlar-toroslar-da-sagalassos-sergisi-taksim-de-acildi-654344-1.

Sagalassos ve Pisidia Bölgesi'nin geçmişine ışık tutan sergi, Antik Sagalassos sakinlerinin gündelik ve sosyal yaşamlarını gözler önüne seriyor. Sergide, Bereket Tanrıçası Demeter heykeli, orijinali yaklaşık 5 metre yüksekliğinde olan İmparator Marcus Aurelius heykelinin beyaz mermerden yontulmuş başı, kolları ve bacaklarıyla İmparator Hadrian heykeline ait baş da görülebilecek. Kronolojik ve tematik bölümler halinde hazırlanan sergi için yapılan kitap çalışmasından da kapsamlı bilgiye ulaşılabiliyor.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Sagalassos kentinden kalıntıların yer aldığı; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Belçika KU Leuven Üniversitesinin desteklediği Sagalassos Arkeolojik Araştırma Projesi işbirliğiyle hazırlanan sergi, 28 Mayıs 2020'ye kadar ziyaret edilebilecek.

bir-zamanlar-toroslar-da-sagalassos-sergisi-taksim-de-acildi-654345-1.