Türkiye genelinde birçok ilde yoğun sis etkisi görülüyor. İzmir’de hava muhalefeti nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edilirken diğer illerde yetkililer sisin etkili olduğu yerler için sürücüleri uyardı.

Birçok ilde yoğun sis etkili oluyor: Sürücüler uyarıldı
Fotoğraf: Depo Photos

Türkiye genelinde birçok ilde yoğun sis etkisi görülüyor. İzmir’de hava muhalefeti nedeniyle bazı uçak seferleri iptal edilirken Kahramanmaraş, Hatay ve Sivas gibi illerde ise ise görüş mesafesi düştüğü için, yetkililer sürücüleri trafikte dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı yetkililerinden alınan bilgiye hava muhalefeti nedeniyle İzmir'den yapılması planlanan 8 sefer iptal edildi. Kente inişi planlanan 10 uçak başka havalimanına yönlendirilirken havalimanında birçok sefer de gecikmeli olarak yapılabiliyor.

Hatay ve Kahramanmaraş’ta etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düşerken Sivas'ta ise görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü. Trafikte sürücüler araçlarının farlarını yakarak kara yolunda ilerleyebildi

Adana, Kayseri ve Gaziantep güzergahında seyreden sürücüler ise sis nedeniyle aksaklıklar yaşadı.

Manisa’nın Kula ilçesinde gece saatlerinde etkili olan yoğun sis, sabah saatlerinde de etkisini gösterdi. Görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü D300 karayolunda sürücüler sis farları ve dörtlülerini yakarak seyretti.

Muğla’da yağışlı havanın ardından bu sabah saatlerinde Menteşe ilçesinde yoğun sis ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Denizli, Aydın ve Marmaris-Fethiye-Antalya karayolunun kesiştiği noktada bulunan Menteşe ilçesinde şehir merkezi ve karayolunda yoğun sis yaşandı.

Yetkililer sisin etkili olduğu yerlerde dikkatli olunması ve takip mesafesinin korunması konusunda sürücüleri uyardı.

(AA-İHA)