Olumsuz hava koşulları ve kar yağışı sebebiyle Siirt, Bitlis ve Hatay'da eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Birçok kentte eğitime kar engeli

Olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle yarın (14 Şubat) pek çok kentte ve ilçede eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Kar tatili ilan edilen kentler şöyle:

Siirt

Siirt Valiliği 14 Şubat'ta okulların tatil olduğunu duyurdu. Açıklamada "Siirt İl merkezi ve Merkeze bağlı köylerimizde; yoğun kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 14/02/2020 Cuma günü eğitime (1) gün süreyle ara verildi. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamileler de idari izinli sayılacaklardır" ifadelerine yer verildi.

Bitlis

Valilik tarafından dün yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve beklenen yoğun kar nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köylerdeki okullarda 13-14 Şubat'ta eğitime ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayılacağı vurgulandı.

Ahlat Kaymakamlığından yapılan yeni açıklamada "İlçemizdeki Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilçe genelinde 14 Şubat Cuma günü (yarın) ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde eğitim öğretime 1 gün ara verilecektir" denildi.

Hatay

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime yarın ara verildi. İlçede kar ve aşırı buzlanma tehlikesinden dolayı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği 14 Şubat Cuma günü eğitime 1 gün ara verildi. Aynı zamanda hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacak.