Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘müşteki’ olarak yer aldığı ve BirGün çalışanlarına 2 yıl 4 ay hapis cezası talep edilen davanın ikinci duruşması yarın görülecek

BirGün çalışanlarına açılan Berat Albayrak davasının ikinci duruşması yarın

BirGün gazetesi çalışanlarına AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albarak hakkındaki bir haber nedeniyle açılan davanın ikinci duruşması yarın görülecek.

BirGün Gazetesi’nde ve birgun.net’te yayımlanan “ekşi sözlük’teki Berat Albayrak-Özge Ulusoy başlığı kaldırıldı” haberi nedeniyle BirGün İmtiyaz Sahibi İbrahim Aydın ile haberin yayımlandığı tarihte Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olan Uğur Koç ve birgun.net Sorumlu Müdürü olan Mustafa Kömüş hakkında, “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlamasıyla dava açılmıştı. Davanın ilk duruşması 5 Aralık’ta görülmüştü.

BirGün çalışanlarının 2 yıl 4 ay hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın iddianamesinde, ekşi sözlükteki başlığa erişim engeli getirildiğinin haberleştirilmesinin “konunun yeniden gündeme getirilmesi” anlamı taşıdığı öne sürülmüştü.

Davanın ikinci duruşması ise yarın saat 09.30’da İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.