Gazetemiz yazarı Timur Soykan, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’ ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi olmasını bugünkü köşesine taşıdı. Tarikatların yargı üzerindeki etkisini de bir kez daha gözler önüne seren yazı sosyal medyada gündem oldu.

BirGün çocuk istismarını yazdı, tarikat karanlığına tepki yağdı

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi oldu. 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirildiğini’ ve çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını söyleyen İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. suç duyurusunda bulundu.

BirGün yazarı Timur Soykan’ın bugünkü “Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…” yazısında yer verdiği istismar ve ‘gizli ellerin’ soruşturma sürecine etkisi sosyal medyada da gündem oldu. Twitter’da ‘tarikatlar’ etiketiyle üst sıralarda yer alan yazı, Ekşi Sözlük’te de ilk sırada yer aldı.

Ülkedeki tarikat karanlığı, devlet ve yargı üzerindeki tarikat egemenliğine de dikkat çeken yazıya gelen tepkilerden bazıları şöyle: