BirGün’den İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına cevap

Türkiye, AKP döneminde bir kez daha sınav skandalıyla çalkalanıyor. Gençlerin hayalleri ve gelecekleri, kayırmacılığın, liyakatsizliğin, haksızlığın ve sorumsuzluğun pençeleri altında can çekişiyor.

Ülkenin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Twitter’da medyayı hedef almakla meşgul. Üstelik bunu haberleri çarpıtarak, sosyal medyada troll ordularını kullanarak yapıyor.

Bakan Soylu, KPSS skandalıyla gündeme gelen Yediiklim Yayınevi’nin tanıtım afişlerinde kendi fotoğrafının kullanılmasıyla ilgili haberimiz üzerinden yine BirGün’ü diline doladı. Haberimizde yer alan tüm bilgiler doğrudur; Süleyman Soylu’nun yer aldığı fotoğraf, Yediiklim Dershanesi’nin Bursa Şubesi’ndeki tanıtım afişinde kullanılmıştır.

Söz konusu fotoğrafın 2017 yılında geçekleştirilen İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı'ndaki 105'inci dönem kaymakam adaylarının uyum kursu başlangıç töreninde çekildiği de haberde belirtilmiştir.

Buna rağmen Soylu, “Ankara’da Bakanlık Eğitim Binamızda kaymakam adaylarımızla çektirdiğimiz fotoğrafı, KPSS ile ilgili malum dersanenin ziyareti olduğu yalanını söylüyorlar” ifadeleriyle doğru haberimizi çarpıtmaya çalışmış, bakan sorumluluğu taşımasına rağmen gazetemize “PKK yayın organı” diyerek yalan söylemekte beis görmemiştir.

Her türlü suç örgütü mensubuyla aynı fotoğrafta görünen bir İçişleri Bakanı’nın olur olmaz gerekçelerle BirGün’ü “PKK’nın yayın organı” olarak göstermesi, ‘suçluluğun telaşı’ olarak görülmelidir. Bu yalana BirGün’ü bilen kimse inanmaz. Mafya unsurlarıyla, tacizcilerle, kara paracılarla, uyuşturucu kaçakçılarıyla olan fotoğrafların ortaya koyduğu ilişkiler ise orada duruyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gazetemizi hedef alan beyanları hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.

BirGün tüm yıldırma girişimlerine inat gerçekleri halkla buluşturmaya devam edecek. Çünkü BirGün yalnızca ve yalnızca halkın yayın organıdır.

BirGün