Hatay'da Pınarbaşı Mahallesi’nde yıkılan Gün Apartmanı’nda, 5 yurttaş, depremden 78 saat sonra enkaz altından ses verdi. Ferize Uzun isimli yurttaş, 84'üncü saatte enkazdan sağ olarak çıkarıldı. BirGün'e konuşan hemşire Aleyna Bozoğlan ise sağlık çalışanlarına ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Battaniyeye ihtiyacımız var, yiyeceğe ihtiyacımız var. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Sizden yardım bekliyoruz" dedi.

BirGün deprem bölgesinde: Hatay'da enkaz altındaki yurttaş 84 saat sonra kurtarıldı

Gökay BAŞCAN / Hatay

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 şehirde büyük bir yıkıma neden olan deprem felaketinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

6 Şubat'ta meydana gelen depremden ve binlerce yurttaşın yaşamını yitirdiği depremden en fazla etkilenen kentlerin başında Hatay'ın Defne ilçesinde yurttaşlar enkaz altından kurtarılmayı bekliyor.

Pınarbaşı Mahallesi’nde yıkılan Gün Apartmanı’nda, 5 yurttaş, depremden 78 saat sonra enkaz altından ses verdi.

Konak Belediyesi'ne ait ekipler, Gün Apartmanı’nda çalışmalara başladı.

Öte yandan Zonguldak TTK ekibi de alana giriş yaptı, çalışmalara katıldı.

Gün Apartmanı'nda dün de 3 yurttaş kurtarma çalışmaları kapsamında enkaz altından sağ çıkarılmıştı.

84. SAATTE FERİZE UZUN KURTARILDI

Ekiplerin çalışmasının ardından enkaz altındaki Ferize Uzun isimli yurttaş, 84 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Uzun hastaneye kaldırıldı. Enkazdan bir kişinin daha sesi duyuldu.

"AZ SAYIDA SAĞLIKÇIYIZ, BATTANİYE VE YİYECEĞE İHTİYACAMIZ VAR"

Deprem bölgesine kendi imkanlarıyla gelen hemşire Aleyna Bozoğlan, BirGün'e yaptığı açıklamada, "Enkazın 4'üncü günündeyiz. Burada insanlar aç, susuz... 4'üncü gündeyiz, günlerdir ses alamadığımız bir konutta şu an yardım sesleri yükselmeye başladı. İçeride canlı insanlar var. Ses duymadığımız yerlere girmemeye çalışıyoruz. İnsanların cenazeleri sokak ortasında" ifadelerini kullandı.

Yurttaşların kendi imkanlarıyla revir kurduğunu belirten Bozoğlan, "Az sayıda sağlıkçıyız. Sağlık çalışanlarına ihtiyacımız var. Battaniyeye ihtiyacımız var, yiyeceğe ihtiyacımız var. Bağırmaktan sesimiz gitti, megafonlarımız yok. Yatacak yerlerimiz yok" dedi.

"Bebeklerin ilaca ihtiyacı var" diyen Bozoğlan, "Enkazdan çıkardığımız insanlar var, onlar yaralılar. Sahra hastaneleri kuruluyor. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Burası görebildiğimiz kadarıyla yaşam umudu veren yerler. Sizden yardım bekliyoruz" diye konuştu.