Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar’ın BirGün ve muhabirimiz İsmail Arı’ya açtığı davada 200 bin TL manevi tazminat kararı veren hakim Arife Güven, İstanbul Hakimliği görevinden İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi üyeliği görevine atandı.

BirGün’e 200 bin TL tazminat cezası veren hakim İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine atandı

HABER MERKEZİ

Hakim ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) yaz kararnamesi'nde hakim Arife Güven de yer aldı. Güven, 19 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle İstanbul Hakimliği görevinden İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliği görevine atandı.

Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar’ın BirGün ve muhabirimiz İsmail Arı’ya açtığı davada 200 bin TL manevi tazminat kararını da hakim Arife Güven vermişti.

Geçen yıl 22 Eylül’de İstanbul 23’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile kardeşi Haluk Bayraktar’ın ‘TÜBİTAK damadın vakfına çalışıyor’ başlıklı haberimiz hakkında açtığı davada toplam 250 bin liralık manevi tazminat talep edilmişti.

Haber hakkındaki dava dilekçesinde, BirGün’ü suçlayıcı ifadelere de yer verilmişti. Dilekçede, “Davalıların niyetinin habercilik ya da toplumu bilgilendirmek olmadığı müvekkillerin kişilik haklarına saldırı kastı güttükleri aşikârdır” denilmişti. İstanbul 23. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 17 Mayıs’ta görülen karar duruşmasında BirGün ve muhabirimiz İsmail Arı hakkında Selçuk ve Haluk Bayraktar için 100’er bin TL olmak üzere toplam 200 bin TL’lik manevi tazminat kararı verildi.

VAHİM VE UTANÇ VERİCİ BİR KARAR

Mahkemenin kararına tepki gösteren BirGün’ün avukatlarından Ali Deniz Ceylan ise yaptığı açıklamada, “Bu çok vahim ve utanç verici bir karar. Sanırım bu tutar Türkiye basın hukuku tarihinde bir haber hakkında verilmiş en yüksek manevi tazminat kararlarından biri” demişti.