Gazetemizin “Çetelerin İktidarı” başlıklı BirGün Pazar ekine ilişkin “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli’ye hakaret” suçlamasıyla açılan davada politika editörümüz Mehmet Emin Kurnaz hakim karşısına çıktı. Savunmaları dinleyen mahkemeye heyeti, duruşmayı 17 Mart’a erteledi

BirGün’e "Bahçeli ve Erdoğan’a hakaret" davası 17 Mart'a ertelendi

Haber Merkezi

İktidarın gazetemize yönelik baskıları devam ediyor. BirGün’ün, “Çetelerin İktidarı” başlıklı Pazar ekine ilişkin “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli’ye hakaret” suçlamasıyla açılan davanın ikinci duruşması dün (6 Aralık) görüldü.

İstanbul’da bulunan Çağlayan Adliyesi’nde görülen davada politika editörümüz Mehmet Emin Kurnaz ile avukatı Tolgay Güvercin hazır bulundu. Mahkeme başkanının iddialarını yanıtlayan Kurnaz, suç örgütü elebaşısı oldukları gerekçesiyle ceza almış Sedat Peker ve Alaattin Çakıcı’nın, Erdoğan ve Bahçeli ile fotoğraflarının ajanslarda da yer aldığını hatırlatarak, bu isimlerin devletin mahrem bilgilerine sahip olabilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını, söz konusu haber ve fotoğraflarda kamu yararı güdüldüğünü belirtti. Avukat Güvercin de söz konusu haber ve fotoğraflarda bir hakaret unsurunun bulunmadığını, yanlış olduğu düşünülen bir durumun kamu yararı adına haberleştirildiğini ifade etti. Mahkeme başkanı, savunmaların ardından duruşmayı 17 Mart tarihine erteledi.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Savcılığı tarafından, gazetemizin 25 Mayıs 2021 tarihinde yayımlanan suç örgütü elebaşısı Sedat Peker’in ifşaatlarıyla yeniden gündeme gelen mafya-devlet ve siyaset üçgeninde ortalığa saçılan iddiaları ele aldığı “Çetelerin İktidarı” başlıklı Pazar eki nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. İddianamede MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin suç örgütünden hüküm giymiş Alaattin Çakıcı ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise suç örgütü elebaşısı Peker ile aynı karede yer alan fotoğrafları da suç unsuru kabul edilmişti. Savcılık, soruşturma kapsamında gazetemiz editörüne MHP Lideri Bahçeli’ye “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ise “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması yöneltmişti.