BirGün’de Haziran 2021’de Dr. Hande Gazey ve Pınar Yüksek tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Ruh Sağlığı Sorunları” başlıklı yazı dizisi Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından, ödüllendirildi.

BirGün’e bir ödül de Psikiyatri Derneği’nden

HABER MERKEZİ

Gazetemiz BirGün’e bir ödül de Türkiye Psikiyatri Derneği’nden geldi. Türkiye Psikiyatri Derneği Ruh Sağlığı Basın Ödülü, “Değişen zamanlarda Psikiyatri” temasıyla İzmir’de düzenlenen Ulusal Psikiyatri Kongresi’nde açıklandı.

BirGün’de Haziran 2021’de araştırma görevlisi Hande Gazey ve Pınar Yüksek tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Ruh Sağlığı Sorunları” başlıklı yazı dizisi ödüle değer görüldü. Ödül, kongrede Dr. Gazey’e takdim edildi.

1995 yılında kurulan Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD), değişen dünyanın zorlukları içerisinde ruhsal bir sorun yaşayan veya ruhsal hastalıkları olan kişilerin haklarını dile getirmek, ekonomik krizin yol açtığı sağlık sorunlarına karşı yapılabilecekleri tartışmak ve ayrımcılığa maruz kalan grupların sesine yanıt vermek amacıyla çalışmalar sürdürüyor.

Birçok ülkede olduğu gibi ruhsal zorlukları ya da hastalıkları olan kişilerin kendine özgü haklarının sağlanması için çalışmalar sürdüren TDP, bağımsız bir Ruh Sağlığı Yasası’nın çıkarılması için ısrarlı bir mücadele verdi.