BirGün’e 'Cumhurbaşkanı’na hakaret' iddiasıyla açılan soruşturmalara dört tane daha yeni dosya eklendi. Soruşturmaların başlatılmasını sağlayan şikâyetler ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ait.

BirGün'e dört soruşturma birden: Erdoğan şikâyet etti, savcılık işleme koydu

Son dönemde yurttaşlar ve basın mensupları üzerinde bir baskı aracına dönüştürülen 'Cumhurbaşkanı’na hakaret' soruşturmalarının ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Mayıs ayı içerisinde 20’nin üzerinde yurttaş Türkiye’nin farklı yerlerinde Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla ifadeye çağrıldı, gözaltına alındı.

BirGün’e daha önce açılmış çok sayıda soruşturma ve davaya da dört yeni şikayet eklendi. BirGün gazetesi muhabirlerinden Burcu Cansu ve editörlerinden Uğur Koç'a yaptıkları haberler; köşe yazarlarından Bilge Seçkin Çetinkaya ve Kemal Uluser'e ise yazdıkları köşe yazıları nedeniyle soruşturma açıldı. Savcılığın ifade çağrısında haberler ve yazıların hangi bölümlerinin şikayete konu olduğuna ise yer verilmedi.

SORUŞTURMA NEDEN HABER VE YAZILAR
* Burcu Cansu'ya açılan soruşturma nedeni, 15.04.2015 tarihli 'Manşetlere tahammül edemediler’ başlıklı haber.

* Uğur Koç’un ise 16.04.2015 tarihli “Babaya da ‘Hırsız katil Erdoğan’ soruşturması” başlıklı haberi soruşturma gerekçesi oldu.

* Bilge Seçkin Çetinkaya'ya 10.04.2015 tarihinde yayımlanan ‘Tuhaf zamanlar’ balıklı köşe yazısı nedeniyle soruşturma açıldı.

* Kemal Uluser'e de köşe yazısı nedeniyle açılan soruşturmada da ifade çağrısına yanıt vermediği gerekçesiyle 'zorla getirilme' kararı çıkarıldı.