Birgün Gazetesi okurları dayanışma yemeğinde bir araya geldi

YAKUP DURMUŞ/ADANA

Adana BirGün Okur İnisiyatifi 19 Ocak 2020 Tarihinde Kaya Antlantik lokantasında dayanışma yemeği düzenledi. Yemeğe Adana Büyükşehir Belediyesi temsilcisi, Adana Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Özgen, Adana Seyhan Belediyesi temsilcisi, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ve Yönetim Kurulu üyeleri, Adana CHP Milletvekili Ayhan Barut, Emeğin Partisi (EMEP) Adana İl Örgütü temsilcisi, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Yöneticileri, Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Adana Şubesi temsilcisi, Demokratik Alevi Adana Şubesi, Adana Bakkal Bayiiler Başkanı Nevzat Alphan, Dersimliler Derneği temsilcisi, Eğitim-Sen Adana Şubesi temsilcisi, Adana Seyhan Ziraat Odası temsilcisi, Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi temsilcisi, Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Odası Başkanı Sefa Barış, Ovacık Doğal Tüketim Kooperatifi temsilcisi, İnşaat Mühendisler Odası Adana (İMO) yöneticileri ve davetliler katıldı.

Gecede açılış konuşmasını yapan Yener Pirim , “Ülkemizi her geçen gün karanlığa sürükleyen AKP iktidarı her alanda sıkışmakta, sıkıştıkça da muhalefete saldırmakta. BirGün Gazetesi’nin ve diğer bazı muhalif gazetelerin resmi ilan gelirleri yaklaşık üç aydır AKP iktidarı tarafında kesilmektedir” diye konuştu. Pirim, davetlilere İnternet aboneliği için çağrıda bulundu.

Davete katılamayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Millet Vekili Dr. Müzeyyen Şevkin, gönderdiği mesajda “Bunca baskı ve engellemelere rağmen halkın doğru haber alması ve tarafsız yayıncılık ilkelerinden asla ödün vermeden dimdik ayakta duran BirGün Gazetesi ve emekçilerini ve dayanışma gösterenleri yürekte kutluyorum. Bu karanlık günlerden dayanışma ve direnme ruhu ile kurtulacağımıza olan inancımla” ifadelerini kullandı.