İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na yolsuzluk iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmasının ardından, Nişantaşı Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tiyatro salonu ve fuaye alanında sözleşme süreleri biten kiralama işlemlerinin tekrar edilemeyeceği kararı verildi.

BirGün gündeme getirdi, usulsüzlük durduruldu

HABER MERKEZİ

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür hakkında yolsuzluk suçlamasında bulunulan kiralama işlemleri, alınan kararla sözleşme süresinin bitmesinin ardından tekrar edilemeyecek.

BirGün’ün gündeme getirdiği suç duyurusunda Yentür’ün Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı yıllarda Nişantaşı Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tiyatro salonu ve fuaye alanında düzenlenen kermeste yolsuzluk yaptığı öne sürülmüştü.

Bu gelişmelerin ardından İstanbul İl Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda şunlar denildi:

“Yönetmeliğe göre yalnızca kantin vb. yerler için işlettirme ve işletme faaliyetlerinin söz konusu olacağı, bunun dışında kalan alanların, herhangi bir işlettirme ve işletme faaliyeti gerçekleştirilemeyeceği belirtildiğinden, bu tarihten önce kantin vb. yerler dışında kalan alanlar için yapılan kiralama işlemleri sözleşme süreleri bitinceye kadar geçerliliğini koruyacak olup sözleşme süresinin bitmesiyle birlikte bu alanlara ilişkin herhangi bir işlettirme ve işletme faaliyeti gerçekleştirilmeyecektir.”

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mücahit Yentür hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na yolsuzluk iddiasıyla 4 Ekim’de suç duyurusunda bulunulmuştu.

Dilekçede Yentür’ün Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı dönemde görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma iddiasıyla suçlamalarda bulunulmuştu. Nişantaşı Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2015-2018 yılları arasında tiyatro salonu ve fuaye alanı kısmının kiraya verilmesine ilişkin usulsüzce kiraya verildiği öne sürülmüştü.

OKULUN PAYI 30 BİN, KAZANÇ 200 BİN TL

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bilgisi ve kararı doğrultusunda değer tespit komisyonu kurulmadan ilgili alanlar değerinin altında bir fiyata kiraya verildiği iddia edilmişti. Bağış adı altında okula 30 bin lira ödendiği ancak T. Ulusel’in kermes masalarını takı, kıyafet, çanta vb. ürünleri satan firmalara kiraya vererek kazancının 200 bin TL civarı olduğu öne sürülmüştü.

İddialara yanıt vermesi için aradığımız Yentür ise telefonlarımıza cevap vermemişti.