DMO’nun 2021 yılında doğrudan temin yoluyla 8 milyar TL’lik alım yapmasına tepki gösteren CHP’li Ali Mahir Başarır, “AKP, Kamu İhale Kanunu gibi bir kavramı lügatten silmiş” dedi.

BirGün gündeme getirmişti: CHP’li Başarır’dan, DMO’nun adrese teslim ihalelerine tepki

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, BirGün’ün gündeme getirdiği Devlet Malzeme Ofisi’nin (DMO) ‘adrese teslim’ ihalelerine tepki gösterdi. Başarır, “AKP, Kamu İhale Kanunu gibi bir kavramı lügatten silmiş” dedi.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in imzasıyla yayımlanan “Kamunun parası direkt sermayeye” başlıklı haberde, DMO’nun 2021 Yılı Sektör Raporu’na göre kurumun doğrudan temin yöntemiyle 8 milyar 67 milyon 457 bin TL’lik alım yapıldığı gündeme getirilmişti.

CHP Mersin Milletvekili Başarır, DMO’nun 2021 yılı sektör raporuyla ilgili açıklama yaptı.

Başarır, şöyle konuştu:

“Doğrudan temin yöntemiyle 8 milyar 67 milyonluk ihale verilmiş. Burada rekabet yok, ihaleye giren insanlar yok, açık ihale yöntemi yok, adrese teslim işler var. Benim ülkemde milyarlarca dolarlık Çanakkale Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, havaalanı ihaleleri nasıl 21/b ile adrese teslim yapılıyorsa, Devlet Malzeme Ofisi’nin bizler için aldığı mallarda aynı yöntem kullanılıyor.

AKP, Kamu İhale Kanunu gibi bir kavramı lügatten silmiş. Bilal Erdoğan’ın kayınpederine, il başkanlarına, ilçe başkanlarına, yandaşlarına sürekli bu kirli ihalelerle iş veriyorlar. Ama 84 milyon bu ülkede yaşıyor. Geçen sene binlerce şirket ve esnaf battı. Niye onlara iş vermediniz? Neden adalet yok? Siz ihaleleri madem böyle yapıyorsunuz, Kamu İhale Kanunu’nu kaldırın. Yazık, gerçekten utanç verici bir durum geldiğimiz nokta.”

(ANKA, BirGün)