AKP tarafından maruz kaldığımız siyasi ve ekonomik baskıya karşı başlattığımız üyelik çağrısı destek bulmaya devam ediyor. Çağrımıza birçok ismin yanıtı dayanışma oldu

BirGün hepimizin!

Gazetemizin maruz kaldığı ekonomik ve siyasi baskılara karşı başlattığı yeni üyelik kampanyası ve dayanışma çağrısına destekler artarak devam ediyor. Çağrımıza birçok ünlü isim de kayıtsız kalmadı. İşte o isimlerden bazıları ve dayanışma mesajları:

Fatih Yaşlı:

Daha güçlü çıkacağız

Türkiye'de iyi olan, güzel olan, haklı olan ne varsa ağır bir saldırı altında. İyi, güzel ve haklı olanın sesi gazetemiz BirGün de zor zamanlardan geçiyor; sesi, soluğu kesilmek isteniyor. Gazetemizin buna karşı yükselttiği direnme çığlığının duyulduğunu ve sesimize ses verildiğini görmek ise hepimize müthiş bir sevinç veriyor. Dayanışma büyüdükçe, "omuz ver" diyenlerin sayısı çoğaldıkça, bizim de yazma, anlatma, direnme, yaşama sevincimiz çoğalıyor. Buradan daha da güçlenmiş olarak çıkacağımıza, arkadaşlarımızın bu dayanışmaya daha iyi, daha etkili, daha güzel bir gazete yaparak yanıt vereceklerine inanıyorum. Hem BirGün çalışanı dostlara hem de okur dostlarımıza emekleri, çabaları ve vazgeçmeme iradeleri için teşekkürlerimi iletiyorum.

Sermet Yeşil:

Elimizden geleni ardımıza koymamalıyız

BirGün gazetesi olarak göstermiş olduğunuz var olma mücadelenizi gönülden destekliyorum. Yaklaşık bir ay önce gazetenizin aplikasyonunu edinmiş ve yıllık üye olmuştum... Tüm yakın çevreme de öneriyorum... Günümüzde direnen bir gazetenin ayakta kalmasının ne kadar zor olduğunu biliyorum... Elimizden geleni ardımıza koymamalıyız. Bugünler başka türlü geçmeyecek...

Funda Eryiğit:

Dayanışma önemli

Basın ve ifade özgürlüğünün olmadığı bir ortamda, özgürlüğün arkasında duranların dayanışmasını önemli buluyorum.

Turan Özdemir:

Herkesi desteğe davet ediyorum

Çağrıyı görünce çok etkilendim. Hemen bir şey yapmam gerektiğine karar vererek üye oldum. Bütün BirGün çalışanlarına ve okurlarına selam gönderiyorum. Herkesi de desteğe davet ediyorum.

Veli Ağbaba:

BirGün barışın sesidir susmamalıdır

BirGün Gazetesi kurulduğu günden beri bağımsız, hiçbir baskıya boyun eğmeyen bir gazetedir. BirGün; herkesin yandaş olduğu, bir yandan havuz medyası aracılığıyla bir yandan devlet eliyle susturulduğu bir dönemde, her olayın üzerine cesaretle gidebilmiş, sessizlerin sesi olmuştur. Her zaman demokrasiden, insan haklarından, özgürlükten yana tavır almış, barışın sesi olmuştur ve bu ses susmamalıdır. Biz de bu kampanyaya destek oluyoruz. BirGün'ün, özgürce yayın hayatına devam etmesi gerekiyor.

Ece Zereycan:

Cesur kalemlere cansuyu olma sırası

Halkın haber alma hakkının hiçe sayıldığı, medyanın susturulduğu, biat ettirildiği karanlık günlerdeyiz. BirGün gazetesi gerçekleri aktarmaktan asla taviz vermeyen duruşuyla bu zor günlerde hep cansuyu oldu umudumuza. Ekonomik baskılarla iş yapamaz hale getirilmeye çalışılan cesur kalemlere cansuyu olma sırası şimdi bizde. BirGün gazetesi hepimizin, bu zor günlere de hep birlikte göğüs germeliyiz, bir arada ve dayanışmayı büyüterek... Gerçekleri öğrenmek isteyen yurttaşların haber alma haklarına sahip çıkmaları ve BirGün gazetesine abone olmaları, dayanışmanın ilk adımı olurken baskı düzenini dayatanlara da en güzel cevap olacaktır.

***

#BirGüneSahipÇık

Önceki akşam BirGün okurları #BirGüneSahipÇık etiketiyle Twitter’da buluştu.

Etikete ilgi yoğun oldu ve kısa sürede gündeme oturdu.

İşte o tweetlerden bazıları:

sarp akkaya @akkayasarp
#BirGünesahipçık çünkü ihtiyacımız var...

Alper Turgut@AlperTurgut0
Dayanışma en güzel şeydir #BirGüneSahipÇık

ceren moray@kayitsizhal
Baktın bir şey yapamıyorsun, en azından #BirGüneSahipÇık

lacinceylan@LacinCeylan
#BirGüneSahipÇık Özgür basın ve medya için vicdanına sahip çık

Serkan Altuniğne @serkanaltunigne
Bağımsız, halkın sesi olan bir medya için #BirGünesahipçık