BirGün Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun TELE1’e yönelik cezası üzerine yazılı bir açıklama yaptı: “Gazetecilerin ve özgür medyanın teslimiyeti reddeden iradesi, Türkiye’deki demokrasi mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olarak görülmelidir. BirGün olarak, iktidarın baskılarına karşı TELE1’in ve kanal emekçilerinin yanındayız.”

BirGün: İktidarın baskılarına karşı TELE1’in yanındayız

BirGün Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) TELE1’e yönelik cezası üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, hukuksuz cezaların ‘yandaş olmayan bir medya kuruluşuna bedel ödetme stratejisi’ anlamına geldiği belirtilerek, BirGün’ün iktidarın baskılarına karşı TELE1’nin yanında olduğu vurgulandı.

İktidarın Baskılarına Karşı Tele1’in ve Kanal Emekçilerinin Yanındayız” başlıklı açıklama şu şekilde:

“RTÜK’ün TELE1’e yönelik istikrarlı ceza politikası, AKP’nin kendinden olmayana dönük siyasal saldırılarının medya alanındaki uzantısıdır. Karşımızdaki hukuksuzluk, yandaş olmayan ve toplum yararına yayıncılık faaliyetine devam etmeye direnen bir medya kuruluşuna bedel ödetme stratejisidir. Baskıların amacı gerçekleri dile getirenleri yıldırmak ve ülkedeki korku iklimini kalıcı kılmaktır. Gazetecilerin ve özgür medyanın teslimiyeti reddeden iradesi, Türkiye’deki demokrasi mücadelesinin ayrılmaz bir parçası olarak görülmelidir. BirGün olarak, iktidarın baskılarına karşı TELE1’in ve kanal emekçilerinin yanındayız.”