Kardeş Türküler ve Gazapizm’in sahne aldığı BirGün’lük Konser Küçükçiftlik Park’ta büyük bir coşku ile geçti. Konserde umudu, sanatı savunan binlerce dinleyici #biraradayız dedi.

BirGün’lük Konser’de büyük coşku: #biraradayız diyerek buluştuk

IŞIL ÇALIŞKAN

BirGün’lük Festival’lerle geçtiğimiz yıllara damgasını vuran BirGün gazetesi, bu kez BirGün’lük Konser’le sanatseverlerle buluştu.

23 Eylül'de gerçekleştirilmesi planlanırken olumsuz hava koşulları sebebiyle ertelenen konser, KüçükÇiftlik Park’ta festival coşkusuyla geçti.

BirGün’lük Konser’in ilk konseri çağdaş halk müziğinin temsilcileriden Kardeş Türküler’di. Konser, özgürlüğe, barışa, yarınlara söylenen türkülerle, çekilen halaylar eşliğinde gerçekleştirildi. Ardından rap müziğin ülkemizdeki önemli temsilcilerinden Gazapizm sahne aldı. Müzisyen, konserine “Konserimizin ilk kısımlarında karşılıklı dertleşeceğiz. Yoksulluktan, açlıktan, aşktan, çocuk istismarından, kadın cinayetlerinden bahsedeceğiz” sözleriyle başladı. Politik mesajlar içeren şarkı sözleriyle BirGün’lük Konser’de sahneye çıkan Gazapizm rap müzikle coşturdu.

Ayrıca BirGünlük Konser’de ilk kez birlikte sahne alan müzisyenler birlikte de şarkı söyledi ve bunun anlamının büyük olduğunu ifade etti.

Gece İtalyan protest halk şarkısı Çav Bella ile son buldu.

Sanat dünyasından müzisyen Erdal Güney, yazar Ayşen Şahin, şair Ataol Behramoğlu gibi önemli isimler de BirGün’lük Konser’deydi. BirGün’lük Konser deneyimini onlardan dinledik.

Edebiyatçı Ayşen Şahin: Yaşamayı nefes alıp vermekle eş tutan, bize bir hayat bırakmayan bu iktidar döneminde, yaşadığımızı hissedebildiğimiz, tüm dostlarla kucaklaşabildiğimiz, her dilde şarkılara eşlik edebildiğimiz, isyanımızı neşeyle buluşturabildiğimiz bir gece oldu. Başka bir hayat mümkün ve onu kuracağız. Bir arada olunca bunu söylemek, buna inanmak ve direnmek daha kolay.

Tekin Yayınevi Genel Koordinatörü Elif Akkaya: Dostluk ve dayanışmanın baharıydı dün gece... Pandemi, iktidarın siyasi baskıları ve ekonomik yıkımla baş etmeye çalışırken buradan çıkış yolunun olacağını bir kez daha hatırladık. Yan yana gelebilmek, umutla dans edebilmek ve yeniden hatırlamak; büyük bir şölendi #BirGünlükKonser etkinliği… İyi ki moral kaynağımız BirGün var! Emeği geçen herkesi kutlarım.

Müzisyen Erdal Güney: Birgün’lük konserde uzun bir aradan sonra yanyana geldik, karıştık, kaynaştık, çoğaldık. Teşekkürler BirGün ve sahnesinden konser alanına katılan, emeği geçen herkese...

Şair Ataol Behramoğlu: BirGün’ün dayanışma gecesi muhteşemdi. Büyük bir genç topluluğu vardı orada. Dans ettik, eğlendik. BirGün gazetesi ve yazarı olduğum Bavul Dergi her zaman sevgiyle, saygıyla izlediğim bir yayın organıdır. Arkadaşlarımı sevgiyle kucaklıyorum.


birgun-luk-konser-de-buyuk-cosku-biraradayiz-diyerek-bulustuk-927697-1.

birgun-luk-konser-de-buyuk-cosku-biraradayiz-diyerek-bulustuk-927698-1.

birgun-luk-konser-de-buyuk-cosku-biraradayiz-diyerek-bulustuk-927699-1.

birgun-luk-konser-de-buyuk-cosku-biraradayiz-diyerek-bulustuk-927700-1.