BirGün muhabiri Hüseyin Şimşek ödülünü aldı

Bu yıl 27.’si düzenlenen ve 5 ayrı dalda verilen Musa Anter Gazetecilik Ödülleri, Şişli Kent Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Antalya Kepez Devlet Hastanesi’nde son iki yılda 274 çocuğun doğum yaptığını ortaya çıkaran, “274 çocuk doğum yaptı” haberiyle Türkçe haber dalında birinciliğe layık görülen gazetemiz Ankara muhabiri Hüseyin Şimşek de ödülünü aldı.

Şimşek konuşmasında muhalif özgür basının önemine değinerek her türkü baskı ve yıldırmalara rağmen gazetecilik yapmaya devam edeceklerini belirterek, BirGün ailesi ve kendisine bu fırsatı veren herkese teşekkür etti.

Törene Şişli Belediye Başkanı Muharrem Keskin, Chp milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Cumartesi Anneleri, Suruç Aileleri, Barış Anneleri, Barış Akademisyenleri’nin de olduğu çok sayıda çok sayıda siyasetçi, kurum temsilcisi, kitle örgütü temsilcisi katıldı.

DEMİRTAŞ'TAN MESAJ

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da gönderdiği mesajında, "5n 1k’nın yanına 1v’yi -vicdanı- ekleyen gazeteci dostları selamlıyorum" dedi.

Törende konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Musa Anter Gazetecilik Ödülleri için şunları söyledi:

"Bu toprakların yetiştirdiği önemli bir isim, bize yol gösteren bir dostumuz. Hem Kürt coğrafyasının hem Türkiye'nin yetiştirdiği özgürlük savaşçılarından biri. Dolayısıyla ne söylesek az. Burada yol arkadaşlığı yapmış ve bu coğrafyada barışı sağlamak için çaba sarf eden ender özgürlük savaşçılarından biriydi. Elbette çok özgürlük savaşçısı var, katledilenler var. Bu topraklarda kaybettiğimiz çok değerli insanlarımız var ama Musa Anter çok fazla içselleştirmediğimiz bir insan ama bana göre bu coğrafyanın yetiştirdiği gerçekten çok önemli bir kimlikti. 27 yıl geçmiş. Bu coğrafya çok katliamlar gördü. İçerisinde Muharrem ayının geçtiği uzun süredir insanlarımız katlediliyor. Diler ve umarım ki, biz bir arada olarak bunu yenmeye çalışalım Bu katliamlara birlikte son verelim."