Migros’un Kızılay’ın maden suyunda yoğun miktarda arsenik tespit etmesini haberleştiren ve madensuyu fabrikasının skandal görüntülerini yayımlayan BirGün muhabiri İsmail Arı hakkında soruşturma başlatıldı.

BirGün muhabiri İsmail Arı'ya Kızılay soruşturması

HABER MERKEZİ

Kızılay, imza attığı çok sayıdaki haberle Kızılay’daki yolsuzlukları gündeme getiren BirGün muhabiri İsmail Arı ‘dan şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu Arı hakkında soruşturma başlattı. 

İfadeye çağrılan Arı’ya, Kızılay Derneği ile Kızılay İçecek’in kendisi hakkında şikâyetçi olduğu belirtildi. Kızılay Derneği ile Kızılay İçecek Şirketi, Arı’nın BirGün’de 21 Mart tarihinde yayımlanan haberiyle "Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçunu" işlediğini iddia etti. 

MİGROS ARSENİK TESPİT ETMİŞTİ

Söz konusu haberde, "Migros’un 2019’da Kızılay Madensuyu’nda yoğun miktarda arsenik tespit ettiği" belirtiliyor. Haberde, arseniğin kanser gibi sağlık sorunlarına yol açtığını belirten Gıda Mühendisi Şık'ın, "Kızılay yöneticileri suç işledi" ifadeleri ile Kızılay'ın fabrikasında maden suyunun depolandığı havuzların hijyenden uzak ve tartışma yaratacak görüntüleri de yer alıyor. 

Arı'ya yöneltilen "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçunun cezası 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası. Söz konusu suç, geçen sene tartışmalı şekilde Meclis’ten geçen ve 'sansür yasası' olarak adlandırılan yasanın içerisinde yer alıyor.

KIZILAY’IN AVUKAT AKP’LİNİN YEĞENİ

Arı’dan şikâyetçi olan Kızılay avukatı Murat Bayramoğlu, AKP iktidarlarında Bayındırlık ve İskân Bakanlığı yapan Zeki Ergezen’in yeğeni. Çok sayıda avukatı olan Kızılay’ın, Murat Bayramoğlu’nun hukuk bürosuyla çalışması bir başka tartışmaya da kapı aralıyor.