BirGün okur buluşmaları sürüyor: Toplumsal muhalefetin güçlü sesine destek olalım

Gazetemizin 15’inci yaş günü nedeniyle sosyal medyada başlatılan ‘#BirGün15Yaşında’ etiketinde binlerce yurttaş paylaşımda bulundu. Konuya ilişkin BirGün, “Gazetemizi 15 yıldır ayakta tutan emekçilere, yazarlarımıza, okurlarımıza, halkımıza teşekkür ederiz.

Her gün daha iyi BirGün için çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulunurken, sosyal medyada yazılardan bazıları şöyle:

Tıklayın, BirGün'e abone olun!

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı: Bugün baskı, zulüm ve adaletsizliğin egemen olduğu bir düzende halk için gerçekleri yazan ve doğruları savunan bir gazeteye herkesin ihtiyacı var. Halkın gazetesi #BirGün15Yaşında. Nice umut dolu yıllara... Barış kazanacak!

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş: Bu yalan, acımasız düzene karşı #BirGün15Yaşında


CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi: Aydınlık gelecekler için karanlığa karşı mücadelede #BirGün15Yaşında
Herkes BirGün’e destek olmalı


CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de gazetemizin 15. kuruluş yıldönümüne ilişkin bir mesaj yayımladı. Açıklamasında BirGün’ün toplumsal muhalefetin en güçlü sesi olduğunu ifade eden CHP’li Mehmet Tüm, şunları söyledi: “15 yıl önce patronsuz, sansürsüz, ezilenlerin sesi olma şiarıyla yayın hayatına başlayan BirGün, ezilenin, emekçinin, toplumsal muhalefetin sesi olarak bizlere gerçek gazeteciliğin ne anlama geldiğini öğretti. BirGün, medyanın havuzlaştığı ve tekelleştiği bir ortamda, cesaretiyle halkımıza umut ve güç vermektedir. BirGün’ün yanında olmak, emeğin, ezilenin, halkın yanında olmaktır. Tüm halkımızı BirGün’le dayanışmaya ve BirGün’ün kampanyasına katılarak gazeteye destek olmaya çağırıyorum.”

Esenyurt’ta okur buluşması
Öte yandan 15. yıl “BirGün, patronsuz ama sahipsiz değil” sloganıyla başlayan BirGün Abone Kampanyası kapsamında düzenlenen Okur Buluşmaları devam ediyor. İstanbul Esenyurt’ta dün CHP Milletvekili Ali Şeker, BirGün Yayın Kurulu Üyesi İbrahim Varlı ve BirGün TV programcısı Ece Zereycan’ın katılımıyla okur buluşması düzenlendi. Anadolu Şark Konferans Salonu’nda Saat 17.00’de başlayan etkinlikte, BirGün’ün abone kampanyasına destek çağrısında bulunuldu.