BirGün okurları Berlin'de bir araya geldi

EGEHAN ÜNLÜ / BERLİN

BirGün gazetesinin Avrupa’da da çıkarılması ile ilgili hazırlıklar kapsamında, BirGün okurları Eylül başında açılan Bavul Cafe’de pazar günü bir araya geldi. Toplantıya katılanlar yakında oluşturulacak birgün.eu internet sayfası ve ileride matbu olarak çıkarılması düşünülen Haftada BirGün hakkında görüşlerini ve sunabilecekleri katkıları tartıştı.

Toplantıda şimdiden oluşturulan haber ağının geliştirilmesi, gazetedeki içeriklerin kapsamı ve mali altyapı üzerinde birçok fikir toplandı. Yurttaş gazeteciliği temelli oluşturulacak içerikleri güçlendirmek için, gönüllülerin gazetecilik atölyeleriyle desteklenmesi de genel kabul gören fikirler arasındaydı.

Avrupa’dan haberleri yerinden ve Türkçe olarak okuyucularla buluşturmayı amaçlayan gazetede Almanca ve İngilizce içeriklerin de bulunması düşünülüyor. Gazetede Avrupa’daki ulusal ve global konularla ilgili haber analizlerinin yanı sıra yerel haberlerin ve kültür sanat etkinliklerinin de önemli yer tutacağında mutabakat sağlandı.

Katılımcılar ayrıca, Birgün.eu veya Haftada BirGün'e destek olmak isteyen gönüllülerin dogussarpkaya@birgun.net adresiyle iletişime geçmeleri veya Berlin-Mitte, Annenstrasse’deki Bavul Cafe’ye uğramaları konusunda çağrıda bulundu. Gazetenin bürosunun da içinde bulunacağı kafedeki etkinliklerden, Bavul Kunst und Kultur Cafe sosyal medya hesaplarından haberdar olunabilir.